06:42:06 27.04.2024
Stiri

Natalia Gavriliță își prezintă miniștrii: „O echipă formată din oameni profesioniști, integri, cunoscuți de cetățeni”

Actualitate 05.02.2021 13:24 Vizualizări3064 Autor: Ziarul National
Natalia Gavriliță își prezintă miniștrii: „O echipă formată din oameni profesioniști, integri, cunoscuți de cetățeni” IPN


UPDATE // Lista miniștrilor din Cabinetul pe care Natalia Gavrilița, candidatul la funcția de prim-ministru desemnat de președintele Maia Sandu, urmează s-o prezinte deputaților a fost făcută publică pe site-ul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Astfel, printre miniștrii pe care îi propune Natalia Gavrilița se numără deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco și Mihai Popșoi - miniștri ai Justiției și, respectiv, Afacerilor Externe și Integrării Europene, consilierii prezidențiali Ala Nemerenco și Ana Revenco - miniștri ai Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și, respectiv, Afacerilor Interne, dar și secretarul general al Aparatului prezidențial, Andrei Spînu - ministru al Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, Rozalina Albu este propusă la funcția de ministră a Finanțelor, Ion Luca - la cea de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Anatolie Nosatîi - ministru al Apărării și Anatolie Topală - ministrul al Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, ar urma să ocupe funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

Vedeți AICI lista și scurte prezentări ale miniștrilor propuși în Cabinetul Gavriliță.





Natalia Gavriliță, candidatul la funcția de premier desemnat de Maia Sandu, urmează să ajungă săptămâna viitoare în Parlament, pe 11 februarie, pentru a-și prezenta programul de guvernare și echipa în fața deputaților.

„E o echipă formată din oameni profesioniști, integri, cunoscuți de cetățeni. În ceea ce ține programul, îl vom depune în Parlament și îl vom face public lunea viitoare, la 8 februarie. E un program bazat pe viziunea Maiei Sandu asupra dezvoltării Moldovei, pentru care a primit mandat de la cetățeni - justiție și anticorupție, oprirea schemelor de furt din averea statului, susținerea producătorilor și exporturilor, atragerea investițiilor, creșterea plăților sociale și protejarea oamenilor vulnerabili, deblocarea relațiilor externe, scoaterea țării din criză”, a dezvăluit Gavriliță în cadrul unui interviu oferit pentru IPN.

Presa a făcut publice astăzi mai multe nume care s-ar putea regăsi în Guvernul Gavriliță, printre care deputații Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco și Mihai Popșoi - miniștri ai Justiției și, respectiv, Afacerilor Externe, consiliera prezidențială Ala Nemerenco - ministră a Sănătății, secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu - ministru al Economiei și Infrastructurii etc.

Solicitați de Ziarul NAȚIONAL, Litvineco și Spînu nu au confirmat, dar nici nu au negat informația.

„Din păcate, nu pot comenta până nu va fi anunțul oficial al dnei prim-ministru desemnat”, ne-a răspuns Andrei Spînu.

„O să anunțe premierul desemnat cabinetul”, a afirmat și deputatul Litvinenco.

Natalia Gavriliță a adăugat, în interviul pentru IPN, că ia în calcul faptul că Guvernul său va fi votat de către „deputații disperați”, care nu-și doresc alegeri anticipate.

„Noi înțelegem că mulți deputați se țin de funcții și sunt într-atât de disperați, încât pot să voteze chiar și un guvern bun. De asta eu am o abordare foarte serioasă față de acest proces și merg în Parlament cu o echipă profesionistă și un program bine lucrat. Luăm în calcul scenariul ca acest Guvern să fie votat de acest Parlament, dar miza este să pregătim votarea acestui Guvern în următorul Parlament, un Parlament actualizat, mai curat și mai legitim”, a conchis Natalia Gavriliță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md