05:29:28 26.04.2024
Stiri

Dodon, cu zeci de vizite la Moscova, o acuză pe Maia Sandu că ar fi un „PREȘEDINTE CĂLĂTOR”: „Într-o singură lună să te afli 30 la sută în afara țării e prea mult. Cu domnul Macron m-am văzut de mai multe ori…”

Actualitate 05.02.2021 13:59 Vizualizări28881 Autor: Ziarul National
Dodon, cu zeci de vizite la Moscova, o acuză pe Maia Sandu că ar fi un „PREȘEDINTE CĂLĂTOR”: „Într-o singură lună să te afli 30 la sută în afara țării e prea mult. Cu domnul Macron m-am văzut de mai multe ori…”
Igor Dodon și soția sa, Galina, în timpul vizitei în Japonia unde au fost însoțiți și de către familia fratelui acestuia, Alexandru Dodon


Socialistul Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că „abuzează” de vizitele peste hotarele R. Moldova, în condițiile în care la Chișinău este criză politică. Mai mult, Dodon spune că nu e normal ca președintele unei țări parlamentare să stea 30% dintr-o lună peste hotare.

Dodon, care în timpul mandatului său a întreprins zeci de vizite doar la Moscova și a mers de câteva ori pe Muntele Athos, a declarat că orice deplasare peste hotare e importantă, dacă este în beneficiul cetățenilor.

„Orice vizită externă a unui funționar de stat este în beneficiul imaginii R. Moldova, indiferent că pleacă în Est sau Vest. Important să fie rezultate și, mai important, să nu fie în fiecare zi. Dacă vrei să fii călător, atunci nu trebuie să fii președinte, dar ministru de Externe. Dar nici ministrul de Externe nu trebuie să stea atât în afara țării. Astfel, practica ca în curs de o lună să te afli 30% în afara țării… Chiar și pentru un președinte, în condițiile unui stat parlamentar… Dar mai ales stat parlamentar fără guvern, în criză politică… Eu cred că e prea mult.

Eu înțeleg că sunt acțiuni de PR pentru următoarele alegeri, dar cred că trebuie de concentrat pe problemele din interiorul țării. Ce e mai important, să găsești soluții la criza politică sau să mergi cu mașina la București, după care să zbori la întrevederi fără efect real pentru viața cetățenilor?”, s-a întrebat astăzi Dodon, într-o intervenție pe rețelele de socializare.

Deși Maia Sandu este primul președinte care a întreprins o vizită de lucru la Palatul Elysee în ultimii 24 de ani, Igor Dodon spune că și dânsul s-a întâlnit cu președintele Frantei, Emmanuel Macron. „Și eu am fost la Palatul Elysee. Cu domnul Macron m-am văzut de mai multe ori”, s-a lăudat Igor Dodon, fără să reconoască faptul că a fost vorba despre evenimente internaționale și nu de întâlniri oficiale bilaterale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md