07:38:59 26.04.2024
Stiri

Consilierul prezidenţial Ala Nemerenco le răspunde deputaţilor PSRM, care i-au cerut DEMISIA: „Nu sunt sigură dacă ei pot scrie o dictare pentru clasa a II-a fără greșeli”

Actualitate 03.02.2021 08:02 Vizualizări2070 Autor: Ziarul National
Consilierul prezidenţial Ala Nemerenco le răspunde deputaţilor PSRM, care i-au cerut DEMISIA: „Nu sunt sigură dacă ei pot scrie o dictare pentru clasa a II-a fără greșeli”


Consiliera prezidenţială Ala Nemerenco nu îşi va da demisia aşa cum au cerut deputaţii socialişti, deoarece a primit legal diplomă de master la Școala de Management în Sănătate Publică a USMF.

Ala Nemerenco afirmă, într-o postare pe Facebook, că atunci când a primit diploma de master, în 2007, finalizase patru ani de doctorantură, după care în 2008 a susținut teza de doctor în științe medicale.

Aceeași sursă precizează că în sistemul de învățământ din domeniul medicinii, masteratul este opțional și poate fi obținut doar în managementul sănătății publice.

„Nu o să discut legalitatea diplomelor mele cu deputați care se complac în rol de circari ambulanți în loc să muncească pentru oameni și se pricep doar la trafic de influență în domeniul farmaceutic și ale drogurilor. Nu sunt sigură dacă ei pot scrie o dictare pentru clasa II fără greșeli", a menţionat Ala Nemerenco.

Fosta ministră a Sănătăţii subliniază că va ignora „convulsiile bolnave" ale contestatarilor, în condiţiile în care e preocupată aducerea vaccinului şi echipamentele medicale necesare pentru medici şi oameni.

„Asta voi continua să fac, oricât de tare vor încerca să mă denigreze. Răzbunările personale ale unora la care le oprisem în 2019 schemele sunt problema lor. Iar la „diverse" pot doar menționa că, în noiembrie 2007, la momentul primirii disputatelor diplome, patru din cei şapte profesori ai Școlii de Management în Sănătate Publică dețineau deja titlul de doctori în științe medicale, 1 - titlul de master obținut la London School of Hygiene & Tropical Medicine, iar eu finalizasem în vara lui 2007 patru ani de doctorantură, după care în 2008 am susținut teza de doctor în științe medicale. În rest, lăsați procuratura să prindă miliardarii fugari, prieteni de-ai voștri, iar evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas".

În medicină studiile sunt puțin altfel decât la alte specialități, iar masterat nu există cu excepția managementului și sănătății publice, o instruire suplimentară și nu obligatorie. Ce nu ne omoară, ne face mai puternici", a conchis Nemerenco.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md