23:02:07 26.04.2024
Stiri

PSRM-ul lui Igor Dodon NU va vota Guvernul Nataliei Gavriliță: „Alegerile parlamentare vor avea loc în luna iunie. Dacă Maia Sandu nu tărăgăna lucrurile, alegerile urmau să aibă loc mai devreme”

Actualitate 03.02.2021 20:38 Vizualizări1788 Autor: Ziarul National
PSRM-ul lui Igor Dodon NU va vota Guvernul Nataliei Gavriliță: „Alegerile parlamentare vor avea loc în luna iunie. Dacă Maia Sandu nu tărăgăna lucrurile, alegerile urmau să aibă loc mai devreme”


Președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, susține că fracțiunea parlamentară a socialiștilor nu va vota Guvernul Nataliei Gavriliță, pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate. Dodon consideră că alegerile parlamentare puteau avea loc în aprilie sau luna mai, dar o acuză pe Maia Sandu că ar fi tărăgănat desemnarea unui candidat la funcția de premier.

Potrivit lui Dodon, ar fi fost preferabil ca toate forțele din Parlament să desemneze împreună un guvern tehnic, pentru a semna acordul cu Fondul Monetar Internațional și de a aduce creditul rusesc, dar acest lucru nu mai e posibil.

„Fracțiunea PSRM va participa la ședința Parlamentului, în cadrul căreia premierul desemnat va prezenta programul. Dar eu sunt de părere că nu trebuie să votăm acest guvern. PSRM nu va vota pentru Guvernul Gavriliță. Nu putem vota un executiv care nu-și asumă programul nostru. Alegerile anticipate vor avea loc în luna iunie. Eu vă asigur de acest lucru”, a precizat în această seară Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Fostul președinte nu admite că unii deputați de la PSRM ar putea vota pentru Guvernul Gavriliță, cu scopul de a-și păstra fotoliile de deputat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md