00:34:26 27.04.2024
Stiri

MAI anunță că agricultorii cer „sancțiuni minime” pentru încălcările de la mitingurile de protest: Ce le-a răspuns ministrul interimar Voicu

Actualitate 01.02.2021 16:52 Vizualizări1118 Autor: Ziarul National
MAI anunță că agricultorii cer „sancțiuni minime” pentru încălcările de la mitingurile de protest: Ce le-a răspuns ministrul interimar Voicu


Reprezentanții agricultorilor care au protestat în luna decembrie 2020 în fața Guvernului și Parlamentului au avut astăzi o întrevedere cu cei din conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Un comunicat de presă al MAI arată că Ion Plămădeală și Sergiu Stefanco au informat conducerea ministerului că oamenii citați de Poliție nu vor să achite amenzi și au solicitat ca procese-verbale ale oamenilor legii, întocmite în timpul protestelor, să fie revăzute, inclusiv examinată posibilitatea de a fi aplice sancțiuni minime. Potrivit lor, agricultorii au venit în centrul Chișinăului ca să se facă auziți de către guvernare.

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, le-a transmis reprezentanților protestatarilor că „Poliția a fost obligată” să documenteze cazurile în care participanții la proteste au încălcat legislația, iar organizatorii nu au respectat declarația prealabilă.

Voicu a cerut conducerii Inspectoratului General al Poliției să examineze „obiectiv circumstanțele atenuante în cazurilor înregistrate și stabilirea unei comunicări transparente în acest proces”.

În prezent sunt documentate și acțiunile polițiștilor care au asigurat ordinea publică, în urma petițiilor depuse de protestatari.

Menționăm că agricultorii sunt învinuiți că au încalcat ordinea publică, au aplicat violență și au opus rezistență angajaților Poliției. De asemenea, unii agricultori au recurs la blocarea drumurilor, ignorarea indicatoarelor rutiere, precum și la crearea de obstacole în circulația rutieră.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md