19:55:10 04.05.2024
Stiri

Restricțiile de călătorie peste HOTARE i-a determinat să pună pe roate o filieră de migrație ilegală pentru moldoveni în Federația Rusă. Membrii grupării vindeau cu circa 60 000 de ruble un loc în autocarul care urma să ajungă ilegal în Rusia

Actualitate 29.01.2021 14:36 Vizualizări957 Autor: Ziarul National
Restricțiile de călătorie peste HOTARE i-a determinat să pună pe roate o filieră de migrație ilegală pentru moldoveni în Federația Rusă. Membrii grupării vindeau cu circa 60 000 de ruble un loc în autocarul care urma să ajungă ilegal în Rusia


O grupare infracțională specializată în migrația ilegală, formată din cetățeni moldoveni cu reședința în Transnistria, dar și inși din Federația Rusă și Belarus, a fost destructurată de ofițerii de investigații și urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Polițiștii au aflat că mai mulți moldoveni, care intenționau să ajungă la muncă în Federația Rusă, dar nu aveau acest drept, au fost asigurați de membrii grupării că vor fi transportați în Federația Rusă, contra unei sume de bani. Astfel, membrii grupării au solicitat între 40 000 - 60 000 de ruble (între 9 000 și 13 600 de lei sau circa 650 de euro) de la doritorii de a ajunge în Rusia.

Potrivit materialelor cauzei, că cel puțin trei membri ai grupării atrăgeau, prin plasarea anunțurilor camuflate în rețele sociale, alți cetățeni din R. Moldova, care doreau să ajungă ilegal în Federația Rusă. Aceștia îi transportau cu un autocar, prin tranzitarea Ucrainei și Republicii Belarus, în Federația Rusă, prezentând autorităților ruse acte de identitate și călătorie false.

Astfel, la finele lunii decembrie, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au reținut autocarul în care se aflau cetățeni moldoveni în timp ce se deplasau spre Federația Rusă. La volan se afla unul din membrii grupării. Tot atunci, asupra șoferului au fost depistate și ridicate acte oficiale cu semne vădite de falsificare.

Unul din membri grupării, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ceilalți membri identificați sunt cercetați în libertate, cooperând activ cu organul de urmărire penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii acestei grupări riscă amendă de peste 60 de mii de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md