06:01:35 26.04.2024
Stiri

Povestea tinerei de 25 de ani ce și-a INCENDIAT concubinul de 60 de ani cu care avea un copil și a încercat să fugă din R. Moldova: A fost condamnată la zece ani de închisoare

Actualitate 28.01.2021 12:52 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
Povestea tinerei de 25 de ani ce și-a INCENDIAT concubinul de 60 de ani cu care avea un copil și a încercat să fugă din R. Moldova: A fost condamnată la zece ani de închisoare
Poză simbol


Și-a îmbătat soțul și a dat foc la casă, încuindu-l în interior, pentru a putea intra în posesia averii acestuia, iar când oamenii legii au luat-o la întrebări, a încercat să fugă din R. Moldova.

O tânără de 25 de ani din Chișinău a fost condamnată la zece ani de închisoare pentru omorul concubinului său în vârstă de 60 de ani cu care avea un copil.

Potrivit procurorilor, femeia, aflată în concediu de maternitate, a planificat din timp omorul bărbatului, crezând că, având un copil comun cu acesta, va putea intra în posesia mai multor imobile şi conturi bancare pe care le deţinea victima.

Planul pus în aplicare a fost de-a dreptul diabolic: în noaptea spre 31 octombrie 2018, după ce au consumat împreună alcool, femeia a aşteptat până concubinul va adormi, a incendiat mai multe elemente de mobilier din bucătărie, dar şi din odaia în care victima dormea, a închis toate geamurile şi a încuiat uşa pe dinafară, părăsind în grabă locuinţa.

În scurt timp, bărbatul s-a trezit şi a încercat să se salveze, însă nu a izbutit, ușa fiind blocată.

Fugind de la locul faptei şi încercând să-şi asigure un „alibi”, femeia a telefonat Serviciul 112, accentuând în discuția cu operatorul faptul că a fost agresată de către concubin.

Atunci când pompierii au stins incendiul, cadavrul bărbatului a fost depistat lângă ușa de la intrare în casă, moartea acestuia survenind ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Expertiza judiciară dispusă de procurori a arătat că incendiul a avut două focare şi a fost generat de surse deschise de foc, aduse din exterior.

„Pe parcursul urmăririi penale inculpata a încercat să părăsească teritoriul ţării, împreună cu copilul său minor, fiind însă reţinută pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău”, anunță Procuratura Generală.

Acuzatorii nu sunt de acord cu sentința dictată de prima instanță pe numele femeii și anunță că o vor contesta și vor cere condamnarea inculpatei la 17 ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md