22:39:34 26.04.2024
Stiri

Viorel Morari a plecat acasă: Judecătorii de la Ciocana NU au acceptat demersul procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție

Actualitate 21.01.2021 09:09 Vizualizări2193 Autor: Ziarul National
Viorel Morari a plecat acasă: Judecătorii de la Ciocana NU au acceptat demersul procurorilor de a-l plasa în arest pentru 30 de zile pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție


Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut în această săptămână într-un nou dosar deschis pe numele său, nu va sta în arest.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Emil Gaitur, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a respins, ieri-seară, demersul procurorilor privind plasarea lui Morari în arest preventiv pentru 30 de zile.

Acuzatorii vor ataca la Curtea de Apel încheierea instanței de fond în acest caz.

Menționăm că Viorel Morari a fost pus marți sub învinuire pentru fabricarea unui dosar la comandă în cazul fraților Borș, proprietarii rețelei de benzinării „Vento”. Afacerea acestora ar fi afectat interesele afacerilor de familie ale procurorului Viorel Morari, iar concurenții au fost băgați la închisoare.

Frații Borș au fost recent reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Viorel Morari este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, însă acesta neagă învinuirile, declarându-se o victimă a răfuielilor inițiate de actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo.

Menționăm că, în cadrul aceluiași dosar, a fost reținut și un angajat al Poliției de Frontieră care, în anul 2018, era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI. De asemenea, procurorii spun că printre cei care au instrumentat și gestionat dosarul fraților Borș figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI, dar și un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md