11:03:24 26.04.2024
Stiri

EUROPARLAMENTAR: Ziua Independenței, o zi potrivită pentru Chișinău să decidă depunerea cererii de aderare la UE

Politică 27.08.2015 20:32 Vizualizări2622 Autor: Ziarul National


EUROPARLAMENTAR: Ziua Independenței, o zi potrivită pentru Chișinău să decidă depunerea cererii de aderare la UE

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că Ziua Independenței R. Moldova, marcată la 27 august, ar fi o zi potrivită pentru Guvernul de la Chișinău să decidă depunerea cererii de aderare la UE.

„Românii de peste Prut sărbătoresc astăzi libertatea lor. Să o păstreze cu orice preț. Îmi doresc ca R. Moldova să înceapă cât de curând să numere anii de la intrarea în Uniunea Europeană. Ziua Independenței R. Moldova este o zi a bucuriei, născută din Declarația de Independență adoptată în urmă cu 24 de ani. R. Moldova a decis, pe 27 august 1991, să fie stăpână pe destinul său, să aleagă libertatea și democrația. Drumul nu a fost ușor, iar cei 18 ani în care destinele țării au fost decise de partide pro-rusești au ținut țara pe loc. Din 2009, odată cu preluarea puterii de către partidele pro-europene, R. Moldova se luptă pentru libertate, pentru justiție și dreptate, pentru prosperitate. Este grea desprinderea de comunism, dar trebuie făcută cu orice preț", a afirmat Monica Macovei, într-o declarație de presă, scrie agerpres.ro.

Ea consideră că pericolele la adresa democrației sunt multe, dar R. Moldova privește către UE. „Să ne amintim astăzi împreună cu românii de peste Prut cuvintele Patriarhului Filaret al Bisericii Ortodoxe Ucrainene: „Inamicul intern al Ucrainei este corupția, iar cel extern Federația Rusă". Exact așa este și pentru R. Moldova, ,,inamicul intern este corupția, iar cel extern Federația Rusă”. Moldova mai are astăzi un inamic: propaganda rușilor roșii, care vor să sucească mințile oamenilor, să le țină în întuneric și în lanțuri. O să ducem împreună și lupta asta și suntem datori să o câștigăm. Românii de peste Prut se uită acum către Vest, către Uniunea Europeană și vor să se rupă definitiv de dictatura, minciunile și rănile trecutului. Coaliția pro-europeană aflată acum la putere este datoare să respecte voința poporului, care acum 24 de ani a votat independența”, a punctat Macovei.

Europarlamentarul le dorește moldovenilor să înceapă cât de curând „să numere anii de la intrarea în Uniunea Europeană”, adăugând că Ziua Independenței „ar fi o zi potrivită pentru Guvernul din Chișinău să decidă depunerea cererii de aderare la UE”.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md