23:01:07 26.04.2024
Stiri

PSRM nu ar fi împotriva învestirii unui „GUVERN ASUMAT” pentru o perioadă de cel puțin un an: „Așa cum am făcut noi în cazul Guvernului Chicu…”

Actualitate 30.12.2020 10:59 Vizualizări2581 Autor: Ziarul National
PSRM nu ar fi împotriva învestirii unui „GUVERN ASUMAT” pentru o perioadă de cel puțin un an: „Așa cum am făcut noi în cazul Guvernului Chicu…”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu ar fi împotriva învestirii, în actualul Parlament, a unui nou guvern. Totuși, acest guvern ar trebui să lucreze cel puțin un an, exact cum s-a întâmplat în cazul Guvernului Ion Chicu, a declarat liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova.

Liderul fracțiunii PSRM susține că dacă, totuși, se va decide numirea unui „guvern de tranziție”, atunci acesta trebuie să aibă un program de activitate pentru cel puțin un an.

„Dacă se discută despre posibilitatea învestirii unui guvern, atunci el trebuie să fie unul asumat. Acest guvern va veni și va implementa un program, dar nu se va îndrepta spre alegeri anticipate. Acest guvern trebuie să aibă un anumit program, cel puțin pentru un an, cum am făcut noi în cazul Guvernului Chicu. Asta pentru că guvernul are foarte multe sarcini. În cazul în care forțele politice nu pot ajunge la un consens larg asupra unui guvern, alegerile anticipate sunt inevitabile”, a precizat Corneliu Furculiță.

Citește și: Candidatul la funcția de PREMIER propus de Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova”: „Va fi sprijinit de PSRM, chiar dacă ei spun că vor alegeri ANTICIPATE”

Socialistul a menționat că formațiunea sa nu a discutat cu Partidul „ȘOR” un asemenea scenariu (de învestire a unui guvern n.r.). „Noi nu am discutat un astfel de scenariu cu Partidul „ȘOR” și, probabil, nici nu vom discuta. Repet, noi pledăm pentru alegeri anticipate”, a conchis Furculiță.

De menționat că secretarul Platformei „Pentru Moldova”, deputatul Sergiu Sîrbu, a declarat ieri, în cadrul unui briefing de presă, că deja a fost decisă candidatura pentru funcția de șef al Executivului. „Propunerea de a desemna un premier nu este una doar de dragul de a avea o propunere sau de a arunca un nume în spațiul public. Candidatura de prim-ministru pe care o vom desemna este capabilă să vină cu un program de guvernare și o echipă care să rezolve problemele stringente”, spune Sergiu Sîrbu. Acesta e convins că va fi formată o majoritate parlamentară, care să voteze guvernul propus de Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” „mult mai devreme decât termenul-limită prevăzut de Constituție”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md