06:59:20 27.04.2024
Stiri

Un consilier prezidențial de la Chișinău anunță când va ajunge în R. Moldova VACCINUL anti-COVID-19, donat de România: „Mingea este pe terenul nostru”

Actualitate 29.12.2020 17:10 Vizualizări1817 Autor: Ziarul National
Un consilier prezidențial de la Chișinău anunță când va ajunge în R. Moldova VACCINUL anti-COVID-19, donat de România: „Mingea este pe terenul nostru”


Cele 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 donate de către România vor ajunge în R. Moldova atunci când republica va fi pregătită să realizeze imunizarea.

Declarația îi aparține consilierului prezidențial Ala Nemerenco, fost ministru al Sănătății, care a spus că în primul rând vor fi vaccinați lucrătorii medicali care luptă, din prima linie, cu pandemia.

CITIȚI și VIDEO // Klaus Iohannis anunță un nou PACHET de SPRIJIN pentru cetățenii din stânga Prutului: România va acorda R. Moldova 200 de mii de doze de VACCIN anti-COVID-19, medicamente și echipamente, dar și motorină pentru agricultori

„Președintele României, Klaus Iohannis, în vizita sa la Chișinău a anunțat despre donația a 200 000 de doze de vaccin anti-COVID din loturile pe care le obține România prin intermediul Comisiei Europene ca țară UE; oferirea unui suport tehnic prin trimiterea unei echipe de specialiști care să ajute Republica Moldova în pregătirea Strategiei de vaccinare, cât și donații de echipamente de protecție pentru personalul medical și medicamente strategice pentru tratamentul complicațiilor COVID-19.

Vaccinul va începe să între în țară din moment ce Republica Moldova este pregătită pentru a realiza vaccinarea. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie. După ei, vor urma alte categorii de risc. Deci, mingea este pe terenul nostru - termenii de vaccinare depind de cât de repede ne vom organiza și vom fi gata să preluăm vaccinul. Mă bucur că am participat la realizarea acestui plan și mulțumesc mult echipei Ministerului Sănătății din România cu care am lucrat ultimele zile și, în special, ministrului Vlad Voiculescu”, a scris consiliera Maiei Sandu pe Facebook.

CITIȚI și DOC // DECLARAȚIA comună semnată de Klaus Iohannis și Maia Sandu: „România și R. Moldova reafirmă caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”

Amintim că donarea celor 200 000 de doze de vaccin anti-COVID-19 a fost anunțată astăzi de către președintele României, Klaus Iohannis, care a efectuat o vizită oficială în R. Moldova. De asemenea, România va dona R. Moldova medicamente și echipamente medicale pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, va sprijini agricultorii moldoveni cu 6 000 de tone de motorină, va acorda granturi în sumă de 250 de mii de euro pentru societatea civilă și mass-media din R. Moldova, dar și asistență privind reformarea justiției și combaterea corupției.

CITIȚI și Maia Sandu anunță „DEZGHEȚUL” relațiilor de la nivel înalt dintre R. Moldova și România: „Începând cu ziua de astăzi, R. Moldova și România reintră într-o interacțiune firească, frățească și deschisă”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md