09:56:30 26.04.2024
Stiri

Igor Dodon NU se resemnează: „Nu îmi amintesc un caz in istoria R. Moldova în care cineva ar fi aruncat țara într-un HAOS atât de mare cum a făcut Igor Dodon. R. Moldova urmează să se confrunte cu o recesiune fără precedent”

Actualitate 28.12.2020 08:01 Vizualizări4588 Autor: Ziarul National
Igor Dodon NU se resemnează: „Nu îmi amintesc un caz in istoria R. Moldova în care cineva ar fi aruncat țara într-un HAOS atât de mare cum a făcut Igor Dodon. R. Moldova urmează să se confrunte cu o recesiune fără precedent”


Fostul președinte Igor Dodon a creat un haos fără precedent în R. Moldova prin deciziile luate în ultima perioadă. De această părere este fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Potrivit lui Tănase, demisia premierului Ion Chicu și deciziile aprobate în grabă de majoritatea PSRM – Partidul „Șor” au menirea de a arunca R. Moldova în haos și de a pune acest haos pe umerii președintelui Maia Sandu.

„Ceea ce au făcut socialiștii în ultimele trei săptămâni, mă refer la acele legi votate în Parlament… Ei au aplicat tactica „câmpului pârjolit”, ei au ars totul în spatele lor. Ei au adoptat o serie de decizii foarte periculoase, care au minat terenul viitorului Guvern. R. Moldova urmează să se confrunte cu o recesiune fără precedent”, a declarat Tănase, în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

În opinia fostului președinte al CC, Igor Dodon nu se poate resemna că a pierdut alegerile și încearcă să se revanșeze.

„Prin intermediul holdingului pe care îl controlează, acesta încearcă să plaseze mesaje false - că toată responsabilitatea din această țară i-ar aparține Maiei Sandu. E un lucru fals. R. Moldova este guvernată, la ora actuală, în totalitate de Igor Dodon. Nu are nicio importanță că el a predat cheile și a plecat din palatul prezidențial. Toate pârghiile puterii se află în mâinile lui Igor Dodon şi a Guvernului Chicu”.

În același timp, Igor Dodon ar încerca să submineze actul de guvernare. „Decizia lui Chicu de a refuza exercitarea funcției de premier până la învestirea noului guvern, precum și deciziile orchestrate ale celorlalți miniștri demonstrează foarte clar că ei, în situația dată, vor să creeze haos, pe care să-l plaseze în totalitate pe spatele Maiei Sandu. Nu îmi amintesc un caz in istoria R. Moldova în care cineva ar fi aruncat țara într-un haos atât de mare cum a făcut Igor Dodon prin ultimele sale decizii”, a conchis Tănase.

De menționat că Igor Dodon a recunoscut că ar fi capitulat deliberat, pentru a se revanșa. În cadrul emisiunii sale de pe rețelele de socializare, Igor Dodon i-a recomandat Maiei Sandu să citească unele cărți.

„O carte bună e „48 законов власти”. Am citit-o de vreo 5-6-7 ori, dacă nu de mai multe ori. V-o recomand. Un lucru tare bun: Regula nr.2 - Nu aveți încredere nelimitată în prieteni, învață-te să folosești dușmanii. Dacă nu ai dușmani, găsește o modalitate să ți-i faci. Sau regula 22: Folosește tactica capitulării. Fă din capitulare un instrument de luptă cu oponentul. Recomand inclusiv noului președinte să citească această carte. Este o carte destul de bună”, a spus Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md