06:11:18 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu, după consultările de astăzi cu toate fracțiunile parlamentare: „Toate formațiunile politice din Parlament pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, cu anumite diferențe de nuanțe”

Actualitate 28.12.2020 17:58 Vizualizări1742 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu, după consultările de astăzi cu toate fracțiunile parlamentare: „Toate formațiunile politice din Parlament pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, cu anumite diferențe de nuanțe”


Președintele Maia Sandu anunță că va prezenta în decurs de câteva zile „calea” pe care o vede șeful statului pentru ieșirea din „impasul politic” în care se află R. Moldova.

Maia Sandu a declarat, după consultările avute astăzi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, că niciuna dintre formațiuni nu și-a asumat apartenența la vreo majoritate creată în Parlament și toate au optat pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, cu mici diferențe.

CITIȚI și VIDEO // Consultările președintelui Maia Sandu cu deputații PSRM nu au durat nici zece minute: „I-am spus că noi susținem organizarea alegerilor anticipate. Dna Sandu nu a avut nicio întrebare și noi am plecat”

„I-am întrebat cu ce partide sunt gata să formeze majorități parlamentare, dacă sunt gata, și, respectiv, să-și asume guvernarea... (...) Am constatat că nicio formațiune politică din Parlament nu își asumă deschis că face parte din vreo majoritate și, respectiv, să poată propune un guvern. Am constatat, de asemenea, că toate formațiunile politice din Parlament pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, este adevărat - cu anumite diferențe de nuanțe. Unii consideră că aceste alegeri trebuie să se întâmple cât de curând posibil, alții - un pic mai târziu, dar, repet, absolut toate formațiunile politice sunt de acord că acest Parlament trebuie dizolvat și oamenii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă un legislativ nou, care să-i reprezinte”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Președinție.

CITIȚI și PAS rămâne pe POZIȚII și nu vrea să audă de un „guvern de tranziție”. „Orice idee despre un guvern ANTICRIZĂ duce la amânarea alegerilor parlamentare anticipate. Este o CAPCANĂ”. Cine va CONDUCE Guvernul până la anticipate

Potrivit Maiei Sandu, această opinie este împărtășită și de către cetățenii R. Moldova, care sunt „dezgustați” de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în Parlament, inclusiv traseismul politic, „acțiunile iresponsabile” ale unor partide care „au adoptat decizii ce blochează asistența externă a țării pe timp de criză” și care fac „mai dificilă viața cetățenilor”.

CITIȚI și Victor Gaiciuc, PREMIER în exercițiu. Platforma „DA”: „Este o BĂTAIE de joc ca Gaiciuc, domnișoara de la CSI sau Voicu să gestioneze domeniile SĂNĂTĂȚII și finanțelor publice în următoarele șase luni”

„Pornind de la consultările pe care le-am avut astăzi și de la situația complicată cu care ne confruntăm, voi veni în scurt timp cu propunerea sau cu soluția, calea pe care o văd eu pentru a ieși din acest impas politic și economic”, a declarat șeful statului.

CITIȚI și Partidul „ȘOR” vrea să-și asume GUVERNAREA și anunță că e gata să propună și un candidat la funcția de PREMIER: „Maia Sandu trebuie să vadă dacă există o majoritatea parlamentară. Această majoritate ar putea să apară…”

Menționăm că, în timp ce socialiștii și fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate pledează pentru organizarea cât mai grabnică a alegerilor anticipate, democrații, Platforma DA și grupul „Pro Moldova” cred că trebuie asigurată mai întâi activitatea unui guvern provizoriu care să organizeze scrutinul. În același timp, Partidul „Șor” susține că este gata să-și asume guvernarea.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md