22:45:15 08.05.2024
Stiri

VIDEO // Șor, după DEMISIA Guvernului Chicu: „Se cere instituirea unui CONTROL parlamentar riguros asupra actualului guvern sau desemnarea unui executiv TEHNOCRAT”

Actualitate 24.12.2020 16:16 Vizualizări2696 Autor: Ziarul National
VIDEO // Șor, după DEMISIA Guvernului Chicu: „Se cere instituirea unui CONTROL parlamentar riguros asupra actualului guvern sau desemnarea unui executiv TEHNOCRAT”


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, consideră că R. Moldova nu trebuie să intre în colaps după demisia Guvernului Chicu, iar în acest sens propune două soluții până la alegerile parlamentare anticipate. Mai exact, Șor propune instituirea unui control riguros parlamentar asupra actualului executiv sau desemnarea unui guvern tehnocrat.

Într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor spune că următoarele circa nouă luni „vor fi dedicate pregătirilor pentru scrutinul anticipat, precum și negocierilor privind formarea alianțelor de guvernare”. În tot acest timp, însă, țara riscă să ajungă în criză și în haos.

„La ora actuală ne confruntăm cu multe probleme, așa cum ar fi pandemia de COVID-19, consecințele secetei, problemele sociale și multe altele. Prin urmare, eu consider că trebuie, în primul rând, să asigurăm un control parlamentar riguros pe actualul guvern demisionar sau să desemnăm un guvern tehnocrat, care să-și exercite calitativ atribuțiile, să asigure alegeri corecte și libere și să rezolve problemele curente ale oamenilor”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit lui Șor, în perioada de până la alegerile parlamentare anticipate, R. Moldova trebuie guvernată calitativ și eficient. „Oamenii nu trebuie să sufere în urma intrigilor și vorbelor goale ale unor politicieni care, așa cum se întâmplă adesea, nu fac nimic pentru cetățeni. Nu ne putem permite să lăsăm oamenii în voia sorții doar pentru că cineva își realizează, mai nou, niște ambiții”, a menționat Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai declarat că formațiunea sa și Platforma „Pentru Moldova” sunt pregătite de alegeri anticipate și sunt sigure că vor înregistra „un rezultat minunat”. Și asta pentru că echipa lui Ilan Șor întotdeauna „își îndeplinește angajamentele”.

Totodată, Ilan Șor a mai spus că viitorul Parlament va avea o altă configurație politică. „O parte dintre partidele prezente acum în legislativ nu se vor regăsi în următorul Parlament”, a conchis Șor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md