14:54:44 26.04.2024
Stiri

Șoferul care a UCIS primarul unui sat din Orhei și alte două persoane și-a primit PEDEAPSA: Va face ani grei de pușcărie și va trebui să plătească despăgubiri de peste jumătate de MILION de lei

Actualitate 22.12.2020 09:51 Vizualizări908 Autor: Ziarul National
Șoferul care a UCIS primarul unui sat din Orhei și alte două persoane și-a primit PEDEAPSA: Va face ani grei de pușcărie și va trebui să plătească despăgubiri de peste jumătate de MILION de lei
Poză simbol


Tânărul de 29 de ani care a urcat, vara trecută, beat la volan și a spulberat mortal trei persoane care se deplasau pe marginea drumului, printre care și Mariana Guțui, primarul satului Piatra, raionul Orhei, rănindu-l grav și pe fiul primăriței, a fost condamnat la opt ani de închisoare și nu va mai putea conduce vreodată mijloace de transport.

Potrivit Procuraturii raionului Orhei, insul a mai fost obligat să achite prejudicii morale și materiale de jumătate de milion de lei în beneficiul succesorilor părților vătămate, iar încă 12 mii de lei în folosul statului, pentru cheltuieli judiciare.

Accidentul rutier a avut loc în noaptea de 18 iulie curent, când inculpatul, în stare avansată de ebrietate, se deplasa pe strada centrală din satul Piatra la volanul unui autoturism de model „Mazda”. La un moment dat, acesta a ieșit în depășire, intrând pe acostament, și a tamponat patru pietoni care veneau din sens opus.

Trei persoane au decedat pe loc, printre care și primarul satului Piatra, iar a patra victimă, fiul adolescent al primăriței, s-a ales cu traumatisme grave, fiind țintuit și acum la pat.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în aerul expirat o concentrație de alcool de 1,33 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica nivelul de 2,20 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Șoferul și-a recunoscut vina și le-a spus procurorilor că, în acea noapte, se întorcea de la o petrecere.

Șoferul a fost reținut imediat după accident, iar sentința poate fi atacată la instanța superioară.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md