10:21:14 26.04.2024
Stiri

Candu cere INTERZICEREA denumirii „Pentru Moldova” în Parlament: Grupul de deputați care l-a părăsit, după ce au plecat împreună din PD, ar vrea să-i fure indentitatea

Actualitate 22.12.2020 12:10 Vizualizări1506 Autor: Ziarul National
Candu cere INTERZICEREA denumirii „Pentru Moldova” în Parlament: Grupul de deputați care l-a părăsit, după ce au plecat împreună din PD, ar vrea să-i fure indentitatea


Grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de fostul spicher democrat Andrian Candu, atenționează asupra faptului că înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților sau partidelor politice care să conțină denumirea „Pentru Moldova” sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului „Pro Moldova” este „ilegală”.

„Sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului „Pro Moldova”, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, argumentează Candu.

Liderul „Pro Moldova” susține că a expediat demersuri la adresa conducerii Parlamentului, dar și la adresa deputaților cu solicitarea de „a înceta” să utilizeze denumirea „Pentru Moldova” atât pe platformă parlamentară, cât și în spațiul public.

„Fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar utilizarea acestora de către alții încalcă legea. Astfel, solicităm celor care folosesc, intenționat sau nu, denumirea și sintagma „Pentru Moldova” să înceteze utilizarea acesteia atât pe platformă parlamentară, cât și în spațiul public. Demersuri în acest sens au fost transmise atât conducerii Parlamentului, cât și deputaților”, a încheiat Andrian Candu.

Menționăm că, inițial, 14 deputați care au părăsit în acest an Partidul Democrat au format grupul parlamentar „Pro Moldova”, iar recent șapte dintre aceștia au plecat și au creat în Parlament, împreună cu deputații Partidului „Șor”, platforma „Pentru Moldova”, care a coalizat cu socialiștii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md