23:39:56 26.04.2024
Stiri

FOTO // Parcul public din centrul municipiului Cahul, RENOVAT cu bani de la UE: Sute de mii de euro pentru „inima” acestei localități

Actualitate 21.12.2020 15:43 Vizualizări1023 Autor: Ziarul National
FOTO // Parcul public din centrul municipiului Cahul, RENOVAT cu bani de la UE: Sute de mii de euro pentru „inima” acestei localități PNUD Moldova


Parcul central din municipiul Cahul, care poartă numele poetului Grigore Vieru, este renovat cu asistența financiară a Uniunii Europene.

Lucrările de reconstrucție a parcului „Grigore Vieru”, cu o suprafaţă totală de 6 hectare, au demarat în august curent şi urmează a fi încheiate până în vara anului 2021.

Investiția în valoare de 372 525 de euro este asigurată din fondurile Uniunii Europene, municipalitatea contribuind cu încă 105 455 de euro.



Până în prezent a fost pavată o suprafață de 10 000 de metri pătrați de alei, a fost extins sistemul de iluminare, pregătită fundaţia pentru instalarea felinarelor şi a băncilor de recreere, a fost inițiată construcția havuzului muzical pietonal.

În timpul apropiat urmează a fi instalat sistemul de irigare pentru întreținerea spațiilor verzi, montate coșurile de gunoi, felinarele cu iluminare decorativă led, restaurate băncile existente, precum și achiziționate bănci noi.



Parcul va deveni și mai verde datorită plantării, în anul viitor, a peste 340 de arbori și arbuşti și circa 1 200 de flori şi gazon verde pe o suprafaţă de circa 40 000 de metri pătrați. Havuzul muzical pietonal cu iluminarea multicoloră a jeturilor de apă va fi finisat în 2021.

„De schimbarea la faţă a parcului „Grigore Vieru”, care este inima municipiului Cahul, se vor bucura toți cahulenii, de la copii la persoane în etate, dar și oaspeții capitalei de sud a țării. Este un proiect vizibil, concret, dorit și apreciat de toți. Mulțumim Uniunii Europene pentru asistența financiară acordată”, susţine Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.

Renovarea parcului „Grigore Vieru” este una dintre activităţile de modernizare a centrului municipiului Cahul demarată de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md