15:41:39 26.04.2024
Stiri

Un deputat din opoziție CONTESTĂ desemnarea socialistului Golovatiuc în funcția de Ambasador al R. Moldova la Moscova: „Nu întrunește condițiile legale pentru a fi numit în funcția respectivă”

Actualitate 17.12.2020 10:29 Vizualizări2269 Autor: Ziarul National
Un deputat din opoziție CONTESTĂ desemnarea socialistului Golovatiuc în funcția de Ambasador al R. Moldova la Moscova: „Nu întrunește condițiile legale pentru a fi numit în funcția respectivă”


Desemnarea deputatului socialist Vladimir Golovatiuc în funcția de Ambasador al R. Moldova la Moscova, după scandalul privind contrabanda cu anabolizante, s-ar fi făcut cu încălcarea Legii privind serviciul diplomatic.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, susține că Vladimir Golovatiuc nu ar întruni condițiile legale pentru a ocupa o asemenea funcție.

„Desemnarea lui Vladimir Golovatiuc ca Ambasador, între altele, s-a făcut cu încălcarea legii, or el nu întrunea condițiile legale pentru a fi numit în funcția respectivă - Legea privind serviciul diplomatic. Iar încălcarea legii, așa cum a spus de multe ori Curtea Constituțională, echivalează cu încălcarea Constituției”, a comentat Litvinenco.

CITIȚI și Ex-Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă: Dodon s-ar grăbi să-l numească Ambasador la Moscova pe Golovatiuc, pentru a evita PUȘCĂRIA. „Socialistul are misiunea murdară să șteargă urmele contrabandei”

Candidatura lui Golovatiuc la funcția de Ambasador în Federația Rusă a fost anunțată prima dată de către președintele în exercițiu Igor Dodon. Socialistul a primit acceptul Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, iar candidatura acestuia a fost aprobată în ședința de ieri a Guvernului.

Cel mai probabil, decretul prezidențial de numire a lui Golovatiuc în noua funcție va fi semnat de fostul său coleg de partid, Igor Dodon, până la expirarea mandatului acestuia de șef al statului.

CITIȚI și PCCOCS: Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, prins cu ANABOLIZANTE la vamă, nu este singura persoană cercetată în aces caz. „A dat declarații, este destul de deschis”

Menționăm că funcția de Ambasador al R. Moldova în Federația Rusă a rămas vacantă, după rechemarea lui Andrei Neguța, în toiul unui scandal cu implicarea unui microbuz al acestei misiuni diplomatice, prins la vamă, pe 5 decembrie curent, cu o candidate impotantă de anabolizante în sumă de opt milioane de lei. Procuratura a deschis un dosar penal și pentru a stabili responsabilii implicați în această tentativă de contrabandă cu substanțe interzise.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md