02:22:18 27.04.2024
Stiri

DOC // De ce se TEM socialiștii? Au modificat legislația astfel încât ANI să NU le mai poată verifica averile decât în decurs de un an după expirarea mandatului: „Activitatea inspectorilor de integritate va fi BLOCATĂ”

Actualitate 17.12.2020 11:14 Vizualizări2559 Autor: Ziarul National
DOC // De ce se TEM socialiștii? Au modificat legislația astfel încât ANI să NU le mai poată verifica averile decât în decurs de un an după expirarea mandatului: „Activitatea inspectorilor de integritate va fi BLOCATĂ”


Averile demnitarilor și funcționarilor din R. Moldova vor putea fi verificate de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI) numai în decursul unui an după încetarea sau expirarea mandatului, a funcției publice ori de demnitate publică.

Deputații socialiaști și cei din Platforma „Pentru Moldova” au modificat, în ședința de ieri, Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, în două lecturi.

Astfel, la propunerea unui grup de deputați socialiști, printre care Nicolae Pascaru, Grigore Novac sau Adrian Lebedinschi, termenul de veridicare a averilor și intereselor personale a fost redus de la 3 ani, cum era până acum, până la un an de la expirarea sau încetarea mandatului.

Autoritatea Națională de Integritate a dat aviz negativ acestei inițiative, dar instituția nu a fost luată în seamă de către legislatori.

CITIȚI și DOC // „MILION” NEDECLARAT: Un fost deputat riscă să rămână fără avere

„Săptămâna trecută, ANI a dat aviz negativ asupra acestui proiect, semnalând consecințele defavorabile și efectele nedorite asupra dosarelor de control aflate, pe moment, în derulare la ANI, inclusiv ce ține de aspectele cu privire la sancționarea și aplicarea interdicțiilor, în cazul în care acest proiect va fi adoptat în versiunea propusă. Prin urmare, constatăm cu regret că atenționările Autorității față de acest proiect de lege nu a fost luate în considerație, iar modificările propuse vor conduce la blocarea activității inspectorilor de integritate, prin reducerea semnificativă a instrumentelor anticorupție de care dispun și la imposibilitatea realizării pe deplin a misiunii Autorității”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md