00:08:26 05.05.2024
Stiri

COVID-19: A apărut testul rapid pentru detectarea noului coronavirus, cu o eficiență de 94%

Actualitate 11.12.2020 18:01 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National
COVID-19: A apărut testul rapid pentru detectarea noului coronavirus, cu o eficiență de 94%


Un nou pas înainte a fost făcut în lupta cu pandemia de COVID-19. Compania farmaceutică Roche a anunţat vineri lansarea testului rapid antigen Elecsys pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 ce provoacă boala COVID-19.Cu ajutorul acestui test infectarea poate fi detectată în doar 18 minute.

De asemenea, noul test elimină una dintre principalele probleme ale testelor rapide, lipsa de precizie. Noul test are o eficiență de 94% în detectarea bolii.

Compania notează într-un comunicat că va accelera canalele sale de producţie pentru a putea fabrica peste 10 milioane de teste, în cazul unei cereri masive, şi că a solicitat deja autorizaţie de comercializare de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA.

Testele antigen permit diagnosticarea cu o rapiditate mai mare decât cele PCR amplu utilizate şi care necesită cel puţin câteva ore pentru analizarea lor.

De asemenea, testele PCR au o mai mare sensibilitate, ceeea ce face ca în unele cazuri rezultatele să fie fals pozitive. Roche a precizat că testul său rapid Elecsys va fi folosit la testarea vaccinului dezvoltat de Moderna, în urma unui acord semnat săptămâna aceasta între cele două companii farmaceutice.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), a declarat că datele prezentate agenției de către companiile Pfizer/BioNTech şi Moderna cu privire la vaccinurile lor anti-COVID-10 sunt „foarte solide”.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentelor, a catalogat drept „foarte solide” datele primite de EMA de la Pfizer/BioNTech şi Moderna cu privire la vaccinurile antioronavirus pe care le dezvoltă.

„Dispunem de un set de date cu privire la peste 30.000 de subiecţi care au fost monitorizaţi de-a lungul unor teste clinice. Avem la dispoziţie date foarte solide pe baza cărora să luăm o decizie, atât în ceea ce priveşte siguranţa, cât şi eficacitatea”, a declarat Emer Cooke, în cadrul Comisiei de sănătate publică a Parlamentului European, potrivit Reuters.

EMA urmează să finalizeze evaluarea datelor până pe 29 decembrie pentru vaccinul Pfizer/BioNTech, respectiv până pe 12 ianuarie, cel mai târziu, pentru vaccinul Moderna.

„Acum, însă, nu putem garanta că vom avea un rezultat pozitiv al evaluărilor. Trebuie să ne asigurăm că vom analiza aceste date în mod corect”, a punctat ea.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md