09:46:47 26.04.2024
Stiri

Un OFICIAL de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat al SUA l-a sunat pe ministrul Ciocoi să-și exprime ÎNGRIJORAREA vizavi de cea mai recentă decizie a Parlamentului de la Chișinău

Actualitate 10.12.2020 11:51 Vizualizări1763 Autor: Ziarul National
Un OFICIAL de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat al SUA l-a sunat pe ministrul Ciocoi să-și exprime ÎNGRIJORAREA vizavi de cea mai recentă decizie a Parlamentului de la Chișinău


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut, miercuri-seară, o discuție telefonică cu Ambasadorul Philip T. Reeker, oficial de rang înalt responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA.

Un comunicat de presă al ministerului de la Chișinău arată că oficialul american a comunicat „îngrijorările” Guvernului SUA în contextul recentelor acțiuni din Parlamentul Republicii Moldova cu referire la abrogarea legislației ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice.

Deputații socialiști și cei ai Partidului Șor au decis, pe 3 decembrie curent, fără dezbateri, ca terenul respectiv să revină în proprietatea statului. Legea a fost suspendată de către Curtea Constituțională, până la examinarea fondului cauzei contestate la Înalta Curte.

CITIȚI și Coaliția PSRM – „Pentru Moldova” ARUNCĂ în aer relația cu SUA. Ambasada SUA la Chișinău, reacție DURĂ: „Această abrogare încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și R. Moldova”

Ministerul de Externe adaugă că cei doi oficiali au vorbit și despre reglementarea conflictului transnistrean.

„În acest sens, șeful diplomației moldovene a accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” și necesitatea organizării unei reuniuni în formatul respectiv, axată pe rezultate, cât mai curând posibil în anul 2021. Folosind prilejul convorbirii, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat părții americane aprecierea autorităților de la Chișinău pentru asistența valoroasă acordată țării noastre în eforturile Guvernului Republicii Moldova pentru modernizare dar și combaterea răspândirii pandemiei COVID-19”, cităm din același comunicat de presă.

CITIȚI și Dodon, AROGANT la final de mandat, atacă Ambasadorul SUA la Chișinău: „Am discutat astăzi cu Hogan, este un așa ambasador pe aici... Va trebui să primească un ordin la Washington când se va întoarce din Moldova...”


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md