12:07:28 26.04.2024
Stiri

Germania a donat R. Moldova aparate de ventilare pulmonară, destinate tratării cazurilor grave de COVID-19, în sumă de 4,7 milioane de lei

Actualitate 10.12.2020 12:29 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National
Germania a donat R. Moldova aparate de ventilare pulmonară, destinate tratării cazurilor grave de COVID-19, în sumă de 4,7 milioane de lei


Republica Federală Gemania a donat Republicii Moldova opt aparate de ventilare pulmonară destinate pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19.

Echipamentele au fost oferite Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Republican „Timofei Mosneaga”, Centrului COVID din Chișinău și spitalului raional din Ceadâr-Lunga.

„Donarea de echipamente pentru sistemul medical sunt o manifestare a solidarității Germaniei cu poporul din R. Moldova. Suntem bucuroși că avem posibilitatea să ajutăm personalul medical, dar și pe toți cei care, fiind în prima linie, se dedică și riscă cu propriile vieți”, a menționat Ambasadorul Republicii Federale a Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, în cadrul evenimentului de transmitere a aparatelor, la Chișinău.

„În numele cetățenilor Republicii Moldova și lucrătorilor medicali, exprim recunoștința pentru tot suportul oferit din partea Germaniei, în perioada pandemiei. Ventilatoarele pulmonare sunt vitale pentru tratarea pacienților cu forme grave ale bolii, care în ultima perioadă sunt în creștere. Mulțumim personalului medical implicat în tratarea acestora, pentru profesionalism și munca titanică depusă în această perioadă complicată”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Holostenco.

Amintim că, în luna mai curent, Republica Federală Germania a donat costume de protecție personalului medical din prima linie în lupta cu COVID-19. Prin intermediul Societății Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ), Germania a achiziționat alte două echipamente de ventilare pulmonară Hamilton C1 pentru utilizare în terapie intensivă, care au fost transmise în Transnistria, în luna septembrie.

Echipamentele donate de către Germania Republicii Moldova au o valoare totală 4,7 milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md