14:51:59 26.04.2024
Stiri

Dodon s-a așteptat ca deputații PSRM să riposteze cu PUMNII și nu vede nimic grav că unele legi aprobate conțin elemente de FEDERALIZARE a R. Moldova. Oficialul s-a scăpat cu vorba în privința noii COALIȚII…

Actualitate 04.12.2020 12:52 Vizualizări1484 Autor: Ziarul National
Dodon s-a așteptat ca deputații PSRM să riposteze cu PUMNII și nu vede nimic grav că unele legi aprobate conțin elemente de FEDERALIZARE a R. Moldova. Oficialul s-a scăpat cu vorba în privința noii COALIȚII…


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, continuă să infirme faptul că ar exista o coaliție între PSRM - Partidul „ȘOR” – „Platforma „Pentru Moldova”, deși ieri deputații din grupurile respective au votat la foc automat, fără niciun fel de discuții, mai multe proiecte de lege controversate, inclusiv scoaterea SIS din subordinea Președinției și oferirea pentru Găgăuzia a dreptului de veto supra legilor care o afectează sau o influențează.

„Ce a fost ieri în Parlament e o rușine pentru clasa politică din R. Moldova. Mă mir cum de colegii mei socialiști s-au ținut în mâini și nu au răspuns mai dur la provocările celor de la PAS și „DA”. Nu este în Parlament niciun fel de coaliție. Noi coaliție nu facem. Voi ați votat luna iunie, iulie, septembrie împotriva noastră”, a precizat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe rețelele de socializare.

Citește și: Igor Dodon vrea să preia rolul de „PĂPUȘAR”: „Are nevoie de CONFLICTE între grupurile etnice. Socialiștii ne aduc pe farfurie FEDERALIZAREA R. Moldova. Este cadoul lui Dodon pentru prietenii săi de la Moscova”

Liderul neformal al socialiștilor a confirmat ceea ce spune opoziția, că ar fi formalizată deja o nouă coaliție, însă imediat s-a corectat.

„Acum se votează proiecte de legi. Cine vrea votează, cine nu vrea - nu votează. Ieri a fost un haos total, opoziția… Dar de fapt nu mai înțelegi cine e la guvernare și cine e în opoziție… Blocul „ACUM”, împreună cu Candu și Filip, și-a permis să destabilizeze situația în Parlament. Dacă nu vă plac legile, atunci le atacați la Curtea Constituțională”.

Dodon nu vede nimic grav în faptul că în Parlament s-au votat unele legi care „ne aduc pe farfurie federalizarea R. Moldova”, potrivit deputatului Igor Munteanu.

„Ieri au fost votate mai multe legi. Blocul bugetar-fiscal. Ieri acest pachet a fost votat în prima lectură. Al doilea pachet votat e blocul politic. Aici e audiovizualul, Găgăuzia, limbile și așa mai departe. Acest bloc ține de agenda politică a celor care au intrat în Parlament. Cum cei de dreapta au agenda lor, așa avem și noi agenda noastră. Oamenii pentru asta ne-au votat. Acest bloc a fost votat de 51 de deputați, majoritatea deputaților. Au ei dreptate, nu au dreptate - cetățenii să-i judece. Ei au dreptate că au pus în discuție platforma lor politică, pentru care cetățenii i-au trimis în Parlament”, a spus Dodon.

Igor Dodon susține că va promulga legile aprobate ieri de Parlament.

„Ce urmează cu aceste legi? Toate legile votate eu o să le promulg. Dacă sunt încălcări vădite ale Constituției, atunci eu o să le întorc, restul o să le promulg. Cei care nu sunt de acord, să le atace la CC”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md