06:51:16 27.04.2024
Stiri

Platon a încercat să convingă moldovenii că are „relații speciale” cu procurorul general

Actualitate 25.11.2020 12:13 Vizualizări792 Autor: Ziarul National
Platon a încercat să convingă moldovenii că are „relații speciale” cu procurorul general


Comportamentul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, dar și încercarea de a convinge că știe tot ce se întâmplă la Procuratura Generală cu dosarul privind furtul bancar alimentează și mai mult zvonurile despre relația specială a celui numit „raiderul Nr. 1 în CSI” cu conducerea procuraturii, se arată într-un material apărut pe hotnews.md.

Potrivit sursei citate, Veaceslav Platon a divulgat mai multe secrete ale anchetei din dosarul furtului miliardului și a făcut mai multe anunțuri pe care ar fi trebuit să le facă doar procurorii.

Citește și: Platon, „specialistul” Procuraturii în dosarul jafului bancar: „Noi am lucrat fără ca să anunțăm ceva în public. E practic finalizat”

„Platon s-a lăudat că PG apelează la el în calitate de „specialist”, a spus de câteva ori „noi investigăm”, după care se corecta imediat spunând că procurorii investighează. Dar nu a ascuns că are informații din prima sursă. „Sunt martor, specialist, persoană cu experiență enormă în activitatea bancară”, a spus acesta, când a fost întrebat în ce calitate face declarațiile respective. Totodată, el a anunțat că procuratura a descoperit în totalitate schema fraudei bancare din 2014, lucru pe care instituția nu l-a confirmat, deocamdată.

Citește și: Reacția Procuraturii Generale la declarațiile lui Veaceslav Platon, care a declarat că a consultat procurorii în dosarul jafului bancar

Citește și: „Victoriabank”, deținută de „Banca Transilvania” și BERD, surprinsă de acțiunile PROCURATURII: „Acestea reprezintă o AMENINȚARE a stabilității financiar-bancare și o piedică în dezvoltarea R. Moldova”

Timp de aproape două ore, Palton s-a lăudat cu cunoștințele sale în domeniu, dezvăluind și alte detalii, inclusiv atitudinea guvernatorului BNM, Octavian Armașu, în cazul presiunilor recente asupra „Victoriabank”. Platon a spus că „era alături” când se discutau aceste informații confidențiale, cel mai probabil referindu-se la procurori”, se arată în material.

Citește și: DOC // „Schema” lui Platon privind „Victoriabank”, pusă în aplicare de procurori? Instanța de judecată a autorizat punerea sub SECHESTRU a activelor românești de la „Victoriabank”

CITIȚI și VIDEO // O nouă scurgere de informații de la discuția lui Platon cu procurorii, inclusiv cu Stoianoglo. Veaceslav Platon sugerează că va lăsa Banca Transilvania fără ACȚIUNI. Procurorul general: „Slava, eto po banditski”

Sursa citată amintește că nu este prima dată când Platon, acuzat de fraude și preluări de proporții, se dă „expert” pentru procurori.

„Anterior au fost publicate imagini video în care Platon îi explica procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cum pot fi gestionate presiunile asupra „Victoriabank”, cei doi apărând în mai multe ipostaze din care era clar că sunt în relații amicale. De altfel, anume Alexandr Stoianoglo l-a declarat public nevinovat pe Platon, iar în curând acesta a fost eliberat”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md