06:55:36 27.04.2024
Stiri

Bill Gates, devansat de Elon Musk în clasamentul Bloomberg. Fondatorul Tesla ocupă locul secund în topul celor mai bogați oameni de pe planetă

Actualitate 24.11.2020 15:59 Vizualizări918 Autor: Ziarul National
Bill Gates, devansat de Elon Musk în clasamentul Bloomberg. Fondatorul Tesla ocupă locul secund în topul celor mai bogați oameni de pe planetă


În clasamentul Bloomberg, Elon Musk l-a întrecut pe Bill Gates, având în prezent o avere de 127,9 miliarde de dolari. În topul celor mai bogați oameni, întocmit de Forbes, Musk se află pe locul al patrulea.

Astfel, fondatorul Tesla l-a întrecut pe Bill Gates, fondatorul Microsoft în bogăţie, devenind acum al doilea cel mai bogat om de pe planetă, în clasamentul miliardarilor publicat de Bloomberg.

Încă de la începutul anului, averea antreprenorului a crescut cu peste 100 miliarde de dolari. Mai mult, într-o singură zi, Musk şi-a adăugat în cont 7,2 miliarde de dolari, după ce preţul acţiunilor Tesla a crescut cu 6,5%.

Amintim, la sfârșitul lunii iunie, compania Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC. Înaintea acestui moment, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, rămâne în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere impresionantă de peste 200 de miliarde de dolari. Chiar și adaptată la rata inflației actuale, Forbes consideră că averea lui Bezos este cea mai mare dobândită de vreun pământean.

Nu se știe exact câți bani a adunat Bezos în conturi, însă suma variază între 202 și 204,6 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de Bloomberg și Forbes.

Amazon beneficiat din plin de contextul creat de pandemia de coronavirus, în acest an, deoarece consumatorii s-au orientat către comercianții online pentru achiziționarea de bunuri esențiale.

Potrivit presei internaționale, Bezos ar fi fost chiar mai bogat de atât, dacă soția sa nu mar fi primit a primit 25% din acțiunile companiei, care valorează acum 63 de miliarde de dolari, în urma divorțului de anul trecut. Această mișcare a propulsat-o pe MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, în topul celor mai bogate femei din lume, aproape de moștenitoarea L'Oreal. Francoise Bettencourt Meyers.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md