19:10:30 26.04.2024
Stiri

Premierul Ludovic Orban anunță o investiție de aproape 7,5 miliarde de euro pentru modernizarea sistemului de sănătate din România

Actualitate 23.11.2020 18:30 Vizualizări1235 Autor: Ziarul National
Premierul Ludovic Orban anunță o investiție de aproape 7,5 miliarde de euro pentru modernizarea sistemului de sănătate din România


Premierul Ludovic Orban, prezent la semnarea contractelor de finanțare europeană a zece proiecte ce vor fi implementate de spitale din București, pe fondul crizei sanitare, a mai anunțat că sistemul de sănătate din România va beneficia în următorii 7 ani de o investiție de aproximativ 7,5 miliarde de euro.

„Guvernul României, odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19, a interprins demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru a reuși aprobarea alocării de sume din fonduri europene pentru înzestrarea spitalelor din România. 1 miliard și 270 de milioane de euro, fonduri europene, vor fi cheltuiți pentru echipamente și aparate necesare. Acestă alocare este urmată de o sumă fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate: este vorba 6,1 miliarde de euro, care vor fi alocați sistemului de sănătate în următorii 7 ani. 1,9 miliarde de euro prin Programul Național de Recuperare și Reziliență și 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocați în cadrul viitorul buget al UE din fondurile de coeziune. Este vorba în total de o investiție de aproape 7,5 miliarde de euro care să suplinească absența unor finanțări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate”, a transmis Ludovic Orban în cadrul conferinței de presă de astăzi, 23 noiembrie.

De asemenea, prim-ministrul a menționat în discrusul său și realizarea celor trei spitale regioanale: „Avem în plan realizarea celor trei spitale regionale (Iași, Craiova și Cluj-Napoca), pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare”.

Ludovic Orban a precizat că actualul Guvern are ca obiective construcția a încă 10 spitale județene, cu fonduri „absolut fără precedent”.

Iar referitor la contractele de finanțare europeană care se semnează astăzi pentru mai multe spitale din Bucureștu, acestea vor fi în valoare de peste 100 de milioane de euro: „Pentru București se semnează contracte de finanțare pentru 10 spitale, în total contractele de finanțare pentru București vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitatelor cu echipamente și aparatură va fi de peste 100 de milioane de euro”, a mai transmis Ludovic Orban.

Sursa: caleaeropeana.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md