06:04:58 11.05.2024
Stiri

Maia Sandu i-a transmis Ambasadorului UE la Chișinău că izolarea internațională a R. Moldova „s-a încheiat”: „Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare”

Actualitate 18.11.2020 11:56 Vizualizări4359 Autor: Ziarul National
Maia Sandu i-a transmis Ambasadorului UE la Chișinău că  izolarea internațională a R. Moldova „s-a încheiat”: „Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare”


„Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”.

Mesajul potrivit căruia politica externă a Republicii Moldova intră într-o nouă etapă i-a fost transmis Ambsadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, de către președintele ales Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi avute astăzi la Chișinău.

Președintele ales i-a mulțumit diplomatului european pentru sprijinul necondiționat și ajutorul constant oferit de către UE Republicii Moldova.

„Ne-ați sprijinit în perioade dificile și ați fost alături de cetățenii noștri și la bine, și la greu. Ați ajutat Republica Moldova și în lupta împotriva corupției, și în consolidarea democrației, și în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri și vom depăși perioada grea care s-a abătut asupra țării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităților, pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor”, a precizat Maia Sandu, citată de un comunicat de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Maia Sandu a afirmat că va depune toate eforturile pentru ca R. Moldova să obțină cât mai multe resurse pentru republică în contextul începerii procesului de negociere pentru o nouă agendă de asociere Republica Moldova-UE, astfel încât să fie posibilă construirea unor instituții puternice, funcționale și ridicarea nivelul de trai pentru cetățeni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md