04:30:58 27.04.2024
Stiri

Una dintre soluțiile care ar fi dus la DIZOLVAREA Parlamentului a fost EPUIZATĂ. După mai bine de două luni, Legislativul se întrunește în ȘEDINȚĂ

Actualitate 18.11.2020 16:40 Vizualizări2033 Autor: Ziarul National
Una dintre soluțiile care ar fi dus la DIZOLVAREA Parlamentului a fost EPUIZATĂ. După mai bine de două luni, Legislativul se întrunește în ȘEDINȚĂ


Biroul permanent al Parlamentului, întrunit astăzi în ședință, a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni, după o pauză de mai bine de două luni. Astfel, în săptămâna curentă deputații se vor convoca în ședințe plenare joi și vineri, cu începere de la ora 10.00. Agenda ședințelor cuprinde peste 25 de proiecte de legi și hotărâri.

Parlamentarii vor examina mai multe proiecte de lege pentru ratificarea unor acorduri, inclusiv Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.

De asemenea, Acordul de finanțare (a treia finanțare adițională) dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Agricultura competitivă”, precum și proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale (IFAD VIII)”. Pe listă se regăsește și proiectul de lege pentru ratificarea Amendamentului la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Îmbunătățirea drumurilor locale”.

În ordinea de zi sunt incluse mai multe proiecte sociale, inclusiv cele privind fondurile de pensii facultative, pentru modificarea Legii ocrotirii sănătății, pentru modificarea Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice etc.

De menționat că mai mulți candidați la alegerile prezidențiale, inclusiv Igor Dodon, dar și președintele ales, Maia Sandu, au promis să dizolve actualul Parlament, deoarece acesta nu ar mai reprezenta voința poporului.

Parlamentul poate fi dizolvat în cazul imposibilității formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md