00:04:37 27.04.2024
Stiri

ATENȚIE, ȘOFERI! Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău riscă să se PRĂBUȘEASCĂ: „Concluziile au fost făcute în urma unei expertize”

Actualitate 17.11.2020 14:27 Vizualizări2457 Autor: Ziarul National
ATENȚIE, ȘOFERI! Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău riscă să se PRĂBUȘEASCĂ: „Concluziile au fost făcute în urma unei expertize”


Podul de pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, care unește sectoarele Buiucani și Râșcani, riscă să se prăbușească, deoarece grinzile sunt avariate serios. „Concluziile au fost făcute în urma unei expertize”, anunță primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilului, podul respectiv se află într-o „stare dezastruoasă”, însă lucrări de reparație ar putea fi demarate abia la anul.

„Sunt grinzi care prezintă pericol. Acesta necesită o intervenție urgentă, în caz contrar cifra care trebuie alocată pentru renovare capitală crește odată cu nivelul de uzură a obiectivului”, a spus Ceban.

Pentru a repara acest pod, care este traversat zilnic de zeci de mii de mașini, inclusiv de tonaj mare, sunt necesare 72 de milioane de lei.

„Chiar dacă vor exista probleme la nivel de circulație rutieră, ne propunem ca acest pod să intre în reparație capitală, deoarece nu mai putem aștepta. Dacă nu intervenim la anul, cheltuielile vor crește. De fapt, toate cele trei poduri de pe strada Albișoara necesită intervenție în regim de urgență: podul de str. Ismail, podul de la bd. Grigore Vierul și podul de la Mihai Viteazul”, a adăugat Ceban.

De menționat că, în ultima perioadă, podul de pe Mihai Viteazul a fost supraîncărcat, deoarece a absorbit și traficul de pe strada Albișoara, aflată în reparație.

Acest pod a fost dat în exploatare în anul 1974 și este destinat circulației rutiere pe 6 benzi. Acesta are 311 metri lungime, 26 de metri lățime, iar înălțimea acestuia variază între 5 și 14 metri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md