18:38:28 26.04.2024
Stiri

Dodon DESCONSIDERĂ funcția de președinte și anunță o nouă MAJORITATE parlamentară. Cu cine va face coaliție PSRM

Actualitate 16.11.2020 12:14 Vizualizări4392 Autor: Ziarul National
Dodon DESCONSIDERĂ funcția de președinte și anunță o nouă MAJORITATE parlamentară. Cu cine va face coaliție PSRM


După ce a pierdut într-o manieră categorică alegerile prezidențiale în fața Maiei Sandu, președintele în exercițiu, Igor Dodon, susține că funcția de șef al statului nu ar fi importantă, pentru că deciziile se iau în Parlamentul și Guvernul R. Moldova.

„Eu vreau să vin și cu un mesaj către cei care cred că și-au găsit un idol pe dreapta. Prieteni, din 2009 încoace să vă aduc aminte câți idoli ați avut? Chirtoacă, Filat, Leancă... Cu ce s-a terminat știți... Cu cât mai mari sunt așteptările, iar acum vedem așteptări mari, declarații euforice..., cu atât mai repede o să vină dezamăgirea. Eu vreau să vă amintesc că R. Moldova e țară parlamentară. Pentru cei care au uitat. În R. Moldova un președinte poate să-și execute angajamentele, dacă are suținerea Parlamentului și Guvernului”, a spus Dodon astăzi, după întrevederea cu premierul Ion Chicu și spicherul Zinaida Greceanîi.

Acesta promite „evenimente importante” în timpul apropiat. „S-a terminat o partidă și începe următoarea. Încă nu se știe care va fi mai interesantă... Încă nu se știe care va fi mai interesantă! De aceea, vă indemn la calm, la liniște. Există proceduri foarte clare cum mergem mai departe. Avem un guvern funcțional, avem cea mai mare fracțiune în Parlamentul R. Moldova, sunt ferm convins că vom avea și o majoritate parlamentară, care va susține acest guvern”, a precizat Dodon.

De asemenea, Igor Dodon afirmă că va demara astăzi discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru „a înțelege care le sunt viziunile”. Sursa citată a lăsat să se înțeleagă că va discuta și cu Platforma „Petru Moldova”, formată din deputații Partidului „ȘOR” și parlamentarii desprinși de la „Pro Moldova”.

„Pentru a nu permite interpretări și pentru a gestiona situația legată de pandemie, de toate problemele care sunt, eu inițiez discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare din Legislativ. Astăzi voi avea o întrevedere cu fracțiunea PSRM, care e cea mai mare, ier mâine îi voi invita la discuții pe democrați. După aceasta discutăm cu PAS, discutăm cu Platforma „DA”, discutăm cu alte grupuri parlamentare... pentru a înțelege care sunt viziunile. Noi avem câteva legi care trebuie votate. Este vorba de buget, politica fiscală, de câteva proiecte care sunt stipulate în programul cu FMI. Vom merge cu premierul și spicherul la aceste discuții și consultări cu grupurile parlamentare.

Noi trebuie să evităm o criză politică gravă. Noi am gestionat până acum criza și sunt sigur că împreună cu echipa vom asigura și în continuare această stabilitate. Cei care vor să creeze crize politice nu au decât, dar să-și asume și consecințele. Suntem în plină pandemie, iar o criză politică ar afecta enorm gestionarea pandemiei”, a adăugat candidatul perdant al alegerilor prezidențiale.

Dodon a subliniat că a trecut „prin mai multe etape”, cu „victorii”, dar și „înfrângeri”.

„Eu sunt pregătit pentru orice scenariu. Eu am creat o echipă puternică, echipa PSRM, care e alături de mine și va fi în continuare. Eu îmi voi îndeplini angajamentele asumate, indiferent ce se va întâmpla în următoarele câteva săptămâni. Nu plec nicăieri. Vom apăra poziția noastră democratic și calm. Vom da dovadă de responsabilitate față de țară și de caracter, atunci când va fi necesar. Dar noi știm cum și când. Totul va fi bine, dar calm și liniștit. Oponenților, lăsați euforia. În trei zile se va termina, dar ce facem mai departe? Cu euforia departe nu ajungi. Totul va fi bine, stimați cetățeni, fiți siguri de asta. Eu nu o să cedez”, a conchis președintele în exercițiu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md