07:14:29 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Poliția a DOCUMENTAT patru cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare, dar și de FOTOGRAFIERE a buletinelor de vot

Actualitate 15.11.2020 11:55 Vizualizări891 Autor: Ziarul National
VIDEO // Poliția a DOCUMENTAT patru cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare, dar și de FOTOGRAFIERE a buletinelor de vot


Poliția a înregistrat astăzi mai multe încălcări în procesul de vot, dar majoritatea sesizărilor făcute de cetățeni la 112 nu s-au confirmat, a declarat astăzi șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian.

Potrivit lui Maxian, până la această oră au fost înregistrate două cazuri de agitație electorală și două cazuri de blocare a traseelor către secțiile de votare.

„Poliția a intervenit și a deblocat aceste trasee. Totodată, au fost înregistrate șase incidente cu buletinele de vot, în speță fotografierea acestora. Până acum au mai fost documentate patru cazuri de transportare organizată a cetățenilor la secțiile de votare. Amintim că nu se permite ca într-un mijloc de transport să fie mai mult de opt persoane. Au mai fost trei incidente cu implicarea urnelor mobile, dar și șase cazuri privind comportamentul neadecvat al cetățenilor”, a precizat Maxian.

Acesta a mai adăugat că foarte mulți cetățeni sună la 112 și fac sesizări privind unele incidente la secțiile de votare. Totuși, când oamenii legii merg acolo, aceste cazuri nu se confirmă. „Cei care fac sesizări trebuie să spună concret locul unde au loc aceste încălcări”, a subliniat Maxian.

Reprezentantul IGP s-a referit și la cetățenii care vin la secțiile de vot în autoturisme.

„Cetățenii au dreptul să vină la urnele de vot cu ce mijloc de transport vor. Pot să ia un vecin sau pe cine vor ei. Pentru aceasta oamenii nu trebuie blamați”, a conchis Maxian.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md