03:11:57 27.04.2024
Stiri

Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi 62 de ani: Tradiția pe care o avea familia în această și o întâmplare amuzantă povestită de fiul ei, Cristofor

Actualitate 15.11.2020 18:34 Vizualizări3239 Autor: Ziarul National
Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi 62 de ani: Tradiția pe care o avea familia în această și o întâmplare amuzantă povestită de fiul ei, Cristofor


Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi vârsta de 62 de ani, iar fiul ei, interpretul Cristofor Aldea-Teodorovici, își aduce aminte, cu această ocazie tradiția, pe care o avea familia în fiecare an, pe 15 noiembrie, când părinții săi erau în viață.

„De ziua ei, mereu aveam o tradiție să deschidem o șampanie rubinie (cum îi spuneam pe vremuri la spumant) și taia un pepene verde sau harbuz (cum i se mai spune prin Moldova) ținut la păstrare în paie de bunicii Eugenia și Gheorghe, special la aniversarea Doinei. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru mama pe care mi-a dăruit-o! Revenind de la Cimitirul Central de pe str. Armenească, am deschis, așa cum îi placea ei, un pic de spumant rubiniu pe care o bem pentru nemurirea sufletului său”, a scris astăzi Cristofor pe Facebook.

CITIȚI și VIDEO // Cristofor Aldea-Teodorovici și Eugenia Marin, amintiri prețioase la mormintele lui Ion și Doina, în ziua când s-au împlinit 28 de ani de la moartea artiștilor: „M-au întrebat dacă vreau ca Doina, fiică-mea, să cânte...”

Devenit tată în această vară și numindu-și fetița cu numele mamei, Doina, Cristofor a ținut să povestească o istorie hazlie care s-a întâmplat când era mic.

Potrivit interpretului, de regulă, ziua mamei sale de naștere o sărbătoreau la bunici.

„Îmi amintesc una dintre acele zile fericite! În drum spre bunici, unde de obicei sărbătoream cu mulți prieteni această zi minunată, am căutat și găsit cu greu prin tot felul de magazine și cafenele mult doritul spumant. Odată ajunși, urcat scările în grabă, așa cum erau de obicei părinții, mereu în grabă, de parcă simțeau că timpul îl au limitat...

Bunicii tocmai incheiaseră reparația acasă și în apartament mai adia un iz de pereți proaspăt vopsiți. Fericiți ne-am îmbrățișat, iar într-un târziu, ne-am așezat cu toții la masă. În sfârșit, veni și rândul spumantului rubiniu cu dorințe și aspirații ascunse, pe langă sărbătorirea propriu-zisă.

Tatăl Ion, bucuros și emoționat, se apucă să deschidă spumantul cu tentativa de a pocni dopul de tavan, așa cum zice tradiția! Întâmplarea facea ca acel spumant să pocnească mai vertiginos, iar valul rubiniu a țâșnit ca din gura de balaur, stropind tavanul, și cine mai era în cale.

Speriat și fără să-și dea seama de repercusiuni, Ion pune degetul la gura sticlei și începe a se învârti în neștire, exact ca piloții câștigători de la cursele Formula 1.

Tot tavanul și pereții proaspăt renovați, plus oaspeții au fost scăldați în dulcele vin spumant. Am râs și plâns cu toții, dar bineînțeles am continuat sărbătoarea cu veselie!”, a povestit Cristofor Aldea-Teodorovici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md