11:57:27 26.04.2024
Stiri

Candidatul Dodon a strâns PUMNUL și s-a COMPARAT cu Ștefan cel Mare și Sfânt: „Foarte des sunt întrebat cui i-a fost mai greu – nouă sau lui Ștefan... Problemele sunt aceleași. Ce a făcut Ștefan în primul rând?”

Actualitate 13.11.2020 12:10 Vizualizări1941 Autor: Ziarul National
Candidatul Dodon a strâns PUMNUL și s-a COMPARAT cu Ștefan cel Mare și Sfânt: „Foarte des sunt întrebat cui i-a fost mai greu – nouă sau lui Ștefan... Problemele sunt aceleași. Ce a făcut Ștefan în primul rând?” Captură


Candidatul la funcția de președinte sprijinit de socialiști, Igor Dodon, a încercat astăzi, în cadrul unui miting la care au participat susținătorii săi, să motiveze alegătorii să-l sprijine în cel de-al doilea tur de scrutin. Pentru a fi mai convingător, Dodon a strâns pumnul și a vorbit înflăcărat despre cât de „rele” vor fi lucrurile, dacă dânsul nu va fi ales șef al statului pentru încă un mandat. Mai mult, pe finalul mitingului din centrul Chișinăului, acesta s-a comparat cu Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Aici alături este monumentul lui Ștefan cel Mare. Foarte des sunt întrebat cui i-a fost mai greu – nouă, în această perioadă, sau pe timpul lui Ștefan? Noi avem aceleași probleme ca pe timpul cela. Ce a făcut Ștefan cel Mare? În primul rând s-a lămurit cu cine? Cu boierii! Doar că atunci era mai simplu, i-a tras în țeapă pe toți. Noi pe parlamentari nu putem să-i tragem în țeapă. Dar problema este aceeași”, le-a spus Dodon celor câteva sute de susținători de-ai săi aduși în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

În continuare, Dodon și-a ținut discursul în limba rusă.

„Ștefan cel Mare a făcut trei lucruri importante, pe care trebuie să le facem acum. S-a lămurit cu boierii... Noi trebuie să ne lămurim cu acest Parlament. E nevoie de dizolvat Parlamentul și de micșorat numărul deputaților și de organizat alegeri anticipate. Al doilea lucru - Ștefan își iubea mult țara și lupta pentru fiecare cetățean, pentru fiecare moldovean, indiferent unde se afla. Trei - Ștefan cel Mare era prieten și cu Estul, și cu Vestul. Asta înseamnă că noi avem nevoie de o politică externă echilibrată, să fim prieteni și cu Europa, și cu Rusia.

Să nu încercăm să fim de partea cuiva. Ștefan este cu crucea, deci este pentru păstrarea valorilor tradiționale. Pe 15 noiembrie trebuie să fim cu toții împreună, unul ca unul. Dacă vom demonstra responsabilitate, victora va fi de partea noastră”, a conchis patetic Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md