07:43:19 27.04.2024
Stiri

Poliția anunță decizia luată în privința TIRAJULUI confiscat al ziarelor electorale în favoarea lui Dodon. Nantoi: „SABOTAJ"

Actualitate 12.11.2020 20:51 Vizualizări2319 Autor: Ziarul National
Poliția anunță decizia luată în privința TIRAJULUI confiscat al ziarelor electorale în favoarea lui Dodon. Nantoi: „SABOTAJ


Poliția nu a găsit nicio problemă vizavi de tirajul ziarelor electorale ale candidatului „independent” Igor Dodon, după ce a numărat astăzi exemplarele din cele două microbuze reținute ieri și cele ridicate din depozitul tipografiei de stat „Universul”..

„Astăzi, 12 noiembrie, în cadrul acţiunilor procesuale întreprinse aferent examinării materialului înregistrat la ziua de ieri, angajații poliției au efectuat cercetarea unităţilor de transport și s-a constatat că încărcătura constituie ziare cu conţinut de agitaţie electorală în favoarea unui candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, în număr de 86 de mii de exemplare dintre care 50 000 în limba română și 36 000 în limba rusă. Totodată, s-a constatat că lucrările de editare a ziarelor cu conținut electoral au fost prestate în baza contractului de prestări servicii, care urma să tipărească 109 mii de exemplare în formatul 8 A 3”, arată Direcția de Poliție a mun. Chișinău într-un comunicat de presă făcut public în această seară.

Astfel, oamenii legii susțin că „nu au fost constatate careva încălcări ale legislației privind încărcătură dată”, iar Comisia Electorală Centrală urmează să se expună asupra acestui caz.

„Poliția refuză să preia informația despre tirajul tipărit de pe calculatorul instalației de tipărire - sabotaj se numește”, a comentat deputatul PAS, Oazu Nantoi, unul dintre legislatorii care au descoperit tirajul impunător de ziare electorale în favoarea lui Dodon.

Menționăm că deputații din opoziție care au asistat astăzi la numărarea ziarelor au declarat că era vorba de 172 de mii de exemplare, numai că acestea au fost puse unul în altul, astfel încât în fiecare pachet din cele 215 Poliția a numărat câte 400 de ziare, nu câte 800. Lilian Carp este de părere că acest lucru este incorect, întrucât fiecare ziar avea același conținut și același tiraj de 55 000 indicat în căsuța tehnică.

Poliția a restituit ziarele electorale staff-ului electoral al lui Igor Dodon.

Menționăm că la Comisia Electorală Centrală au fost depuse patru sesizări vizavi de o eventuală fraudă electorală comisă de candidatul Dodon care ar fi ascuns cheltuieli reale ale campaniei, iar autoritatea electorală centrală urmează să ia vineri, 13 noiembrie, o decizie.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md