13:18:52 26.04.2024
Stiri

Usatîi îi adresează lui Dodon întrebările alegătorilor vorbitori de LIMBĂ RUSĂ. „Nu eu l-am făcut pe Dodon simbolul CORUPȚIEI”. Acesta ar fi vrut o DEZBATERE în care Maia Sandu să-i pună mai multe întrebări incomode lui Dodon

Actualitate 09.11.2020 17:30 Vizualizări2147 Autor: Ziarul National
Usatîi îi adresează lui Dodon întrebările alegătorilor vorbitori de LIMBĂ RUSĂ. „Nu eu l-am făcut pe Dodon simbolul CORUPȚIEI”. Acesta ar fi vrut o DEZBATERE în care Maia Sandu să-i pună mai multe întrebări incomode lui Dodon Captură


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, regretă că dezbaterea între candidații Maia Sandu și Igor Dodon nu va mai avea loc. Astfel, acesta susține că a colectat mai multe întrebări de la electoratul vorbitor de limbă rusă, la care trebuie să răspundă cei doi pretendenți la funcția de președinte.

În primul rând, Usatîi s-a interesat de ce prospectele de la medicamente nu sunt și în limba rusă. „E o întrebare banală către Maia Sandu. Dodon putea să rezolve această întrebare, dar nu s-a preocupat de asta. O altă întrebare se referă la „Ziua Victoriei”. Unii sărbătoresc „Ziua Europei”, iar majoritatea „Ziua Victoriei”. Eu nu văd o problemă în asta. De asemenea, ce se va întâmpla cu sărbătorirea Crăciunului. Unii sărbătoresc Crăciunul în decembrie, iar alții în ianuarie. Vreau să știu poziția Maiei Sandu. Vreau să mai aflu ce e cu închiderea școlilor rusești. Mă mai interesează de ce nu sunt prezentate soluții concrete pentru dizolvarea Parlamentului. Eu vreau să aud soluțiile PAS”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook.

Acesta a avut un șir de întrebări și la adresa lui Igor Dodon, care a promis multe, dar nu ar fi realizat nimic.

„A promis să întoarcă miliardul și să anuleze așa-zisa lege a miliardului. Plahotniuc nu mai este în Moldova de un an jumătate, dar nu s-a făcut nimic. Dodon a promis că cetățenii cu dublă cetățenie nu vor mai ocupa funcții publice. Vedem că unii dintre consilierii săi au cetățenia română și vedem că ne sperie cu unionismul. A mai spus că ședințele Consiliului Suprem de Securitate vor fi publice. A fost ceva de genul acesta?

A mai promis vorbitorilor de limbă rusă că va introduce „Istoria Moldovei” în școli. Așteptăm răspunsul... A mai promis că toți cetățenii R. Moldova vor avea parte, cel puțin o dată în an, de control medical gratuit. Mai spunea că pensionarii și copiii vor beneficia de consultații gratuite la stomatolog... Igor Nicolaevici, cine te-a încurcat să faci asta, mai ales că ai majoritate parlamentară, ai guvernul tău?

A mai spus că va anula examenele de BAC și va face un referendum privind vectorul de dezvoltare al R. Moldova. Nu am auzit de așa ceva. A mai promis că se va reveni la comerțul asimetric cu UE și că va anula Legea antipropagandă... Nimic nu s-a făcut.

Stimați vorbitori de limbă rusă, nu eu l-am făcut pe Dodon simbolul corupției în R. Moldova. El a făcut jocuri cu Plahotniuc. Eu regret că unii vorbitori de rusă mai cred în fake-news-urile promovate de televiziunile lui Dodon. Toți cetățenii R. Moldova trebuie să înțeleagă ce-și doresc după 15 noiembrie. Eu pot doar să vă spun că voi face tot posibilul ca să obținem alegeri parlamentare anticipate. Vom obține acest lucru prin orice mijloace. E o greșeală că Maia Sandu a refuzat dezbaterile cu Dodon, deoarece putea să-l demaște, să demaște toate minciunile sale. Vreau să mai spun că moldovenii, găgăuzii, bulgarii sunt furați la fel”, a conchis Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md