01:43:29 27.04.2024
Stiri

Alegeri prezidențiale SUA. Fox News îl dă pe Joe Biden la conducere în Georgia, cu aproape o mie de voturi – o victorie a democratului aici ar putea nărui complet șansele lui Donald Trump de a rămâne la Casa Albă

Actualitate 06.11.2020 12:13 Vizualizări1372 Autor: Ziarul National
Alegeri prezidențiale SUA. Fox News îl dă pe Joe Biden la conducere în Georgia, cu aproape o mie de voturi – o victorie a democratului aici ar putea nărui complet șansele lui Donald Trump de a rămâne la Casa Albă


Joe Biden a preluat conducerea în Georgia (16 electori), unde conduce cu aproape 1.000 de voturi în acest moment, potrivit Fox News. Dacă proiecțiile publicației se concretizează, iar candidatul democrat câștigă alegerile și în acest stat american, el va ajunge la 280 de electori – cu 10 mai mult decât minimul necesar pentru a deveni noul președinte al Statelor Unite. În Pennsylvania, Donald Trump încă ar avea un avans de circa 18.000 de voturi.

În schimb, CNN încă îl dă pe Donald Trump la un avans de sub 550 de voturi în Georgia și încă nu a atribuit un câștigător statului Arizona. Dacă proiecțiile sale se confirmă, chiar și dacă ar câștiga Georgia, Joe Biden ar avea doar 269 de electori, lăsând un deznodământ încă deschis alegerilor prezidențiale americane.

Proiecțiile Fox News îl plasează în prezent pe Joe Biden la 264 de electori, iar pe Donald Trump la 214 electori, în timp ce CNN îl creditează pe democrat cu 253 de electori, iar pe președintele în funcție cu 213.

Președintele Donald Trump a ieșit joi după-amiază să facă o declarație publică de la Casa Albă, pentru prima dată după noaptea alegerilor americane. Cu o mină întunecată, el a citit timp de aproape 15 minute un text - ceea ce nu-i este caracteristic - în care a denunțat tenative de a-i fi „furată” victoria și a anunțat o îndelungată bătălie în justiție. A plecat apoi fără a răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

Joe Biden le-a cerut, joi, americanilor să aibă răbdare până se numără toate voturile, arătând că fiecare vot este important și trebuie numărat. „Vom ști curând” rezultatul, i-a asigurat Joe Biden, altături de coechipiera sa, Kamala Harris, care va deveni vicepreședinte, dacă democrații câștigă alegerile prezidențiale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md