22:10:24 26.04.2024
Stiri

DOC // Facilități fiscale pentru agenții economici care vor investi în dezvoltarea SPORTULUI din R. Moldova. Rebeja: „Sper că această inițiativă va fi susținută și va reprezenta un prim pas spre lansarea legii sponsorizării sportului în R. Moldova”

Actualitate 06.11.2020 13:40 Vizualizări1604 Autor: Ziarul National
DOC // Facilități fiscale pentru agenții economici care vor investi în dezvoltarea SPORTULUI din R. Moldova. Rebeja: „Sper că această inițiativă va fi susținută și va reprezenta un prim pas spre lansarea legii sponsorizării sportului în R. Moldova” Facebook


Agenții economici care vor investi în dezvoltare sportului din R. Moldova ar putea beneficia de facilități fiscale importante. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată astăzi de fostul căpitan al echipei naționale de fotbal, deputatul Radu Rebeja, dar și de colegii săi Monica Babuc și Igor Vremea.

„Această inițiativa legislativă are ca scop atragerea investițiilor și stimularea agenților economici să contribuie la dezvoltarea sportului. În acest scop, propunem efectuarea unor modificări în legislația fiscală care să permită deducerea în scopuri fiscale a donațiilor sub formă de mijloace bănești oferite de agenții economici pentru cluburi sportive, școli sportive și federațiile sportive naționale, în mărime de până la 20% din venitul impozabil”, a explicat Rebeja.

Prin aprobarea acestor modificări, spune Rebeja, va fi creat un cadru fiscal favorabil pentru a susține agenții economici care contribuie la dezvoltarea sportului. „Investițiile mediului privat în crearea infrastructurii necesare dezvoltării sportului vor asigura, totodată, creșterea bunăstării populației prin prisma sănătății, vieții sociale, dar și economice. Sper mult că această inițiativă va fi susținută și va reprezenta un prim pas spre lansarea legii sponsorizării sportului în R. Moldova”, a conchis parlamentarul.

De menționat că, deocamdată, nu se știe când va fi aprobat acest document, în condițiile în care Parlamentul nu s-a întrunit de două luni.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md