02:41:33 27.04.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // Trei copii, luați OSTATICI la Anenii Noi de un ins care și-ar fi omorât socrul: Polițistul care a salvat micuții din mâinile atacatorului a fost rănit. Momentul a fost filmat

Actualitate 05.11.2020 13:25 Vizualizări1330 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // Trei copii, luați OSTATICI la Anenii Noi de un ins care și-ar fi omorât socrul: Polițistul care a salvat micuții din mâinile atacatorului a fost rănit. Momentul a fost filmat


UPDATE // Tânărul de 24 de ani, care a luat astăzi ostatici trei copii, este certat cu legea de mai mult timp, iar astăzi urma să se prezinte în instanță într-un dosar pentru omor din imprudență săvârșit anul trecut. Acesta a venit în această dimineață la soția sa, cu care are doi copii - o fetiță de un an și băiețelul de patru ani căruia i-a pus cuțitul la gât, dar nu mai locuiesc demult împreună, ca să o convingă să se prezinte astăzi în ședința de judecată în calitate de martor al apărării, după ce l-ar fi omorât din imprudență pe socrul său în anul trecut, scrie deschide.md.

Totodată, ofițerul care a fost rănit în timpul operațiunei de salvare a copiilor și reținere a atacatorului este Igor Zglavuța, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, notează aceeași sursă.

Tânărul își ținea băiețelul de patru anișori cu antibrațul încleștat în jurul gâtului, iar cu cealaltă mână ținea un cuțit la gâtul copilului. Pentru o fracțiune de secundă acesta a retras cuțitul de la gâtul copilului, iar șeful adjunct al INI a dat dovadă de profesionalism, a analizat situația și a intervenit brusc, aruncându-se asupra tânărului înarmat cu cuțit pentru a-l imobiliza. Tot atunci, Sergiu Paiu l-a smuls pe copil din brațele atacatorului și a ieșit afară. Ulterior, mascații de la Fulger au luat locuința cu asalt”, a povestit un martor de la fața locului.

*****************************

Trei copii cu vârste de 7, 4 și un an au fost luați ostatici în această dimineață, după ce un ins beat a înjunghiat femeia cu care stăteau aceștia acasă. Mama micuților a fugit noaptea de-acasă, tot de frica acestuia.

Cazul a avut loc astăzi, în jurul orei 6:00, în satul Mereni din raionul Anenii Noi.

Poliția a fost alertată de ruda atacatorului, un fost militar de 24 de ani, care s-a întors beat în zorii zilei acasă. Femeia a fost lăsată cu cei trei copii de către mama lor, soția insului beat, care a fugit de acasă de frica lui.

În timpul nopții, bărbatul și-a sunat soția, amenințând-o că o va omorî, dacă aceasta va da declarații împotriva lui într-o cauză penală în care este vizat.

Femeia cu care stăteau copiii a fost înjunghiată, dar aceasta a reușit să fugă și să alerteze oamenii legii.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, angajații Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, cei de la Inspectoratul Național de Investigații, mascații de la BPDS „Fulger”, un psiholog și procurorii.

Insul ținea un cuțit la gâtul copilului de 4 ani, spunând că-l omoară, în timp ce ducea tratative cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu.

Angajații Poliției au revenit în forță pentru a salva copilul, iar un om al legii a fost rănit în timpul confruntării, având nevoie de îngrijiri medicale.

Menționăm că bărbatul este tatăl biologic al copilului de un anișor, ceilalți doi copii fiind ai femeii din altă căsătorie.

Insul a fost reținut și este cercetat penal pentru luare de ostatici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md