18:38:03 08.05.2024
Stiri

Dodon vrea două DEZBATERI ELECTORALE cu Maia Sandu – una la televiziunea publică, iar alta la ASEM. Cine urmează să MODEREZE cea mai importantă confruntare dintre finaliștii cursei prezidențiale

Actualitate 04.11.2020 10:19 Vizualizări1442 Autor: Ziarul National
Dodon vrea două DEZBATERI ELECTORALE cu Maia Sandu – una la televiziunea publică, iar alta la ASEM. Cine urmează să MODEREZE cea mai importantă confruntare dintre finaliștii cursei prezidențiale


Candidatul „independent” la funcția de președinte al R. Moldova, Igor Dodon, optează pentru două dezbateri electorale cu Maia Sandu – una la televiziunea publică, iar alta la Academia de Studii Economice din Moldova. Orice post de televiziune sau radio ar putea să transmită, „la dorință”, în direct dezbaterea de la ASEM.

„Propunerea noastră este ca o dezbatere să aibă loc la televiziunea publică, radiodifuzor cu acoperire națională, care ajunge în casele celor mai mulți moldoveni din întreaga țară. Însă, pentru a da posibilitatea și posturilor tv private să participe la o dezbatere, staff-ul candidatului Igor Dodon a propus organizarea celei de-a doua dezbateri pe un teren neutru, de exemplu ASEM. Astfel, orice instituție media, fie TV, online ori radio va putea difuza în direct dezbaterile. Ambii candidați sunt absolvenți ai acestei instituții, deci este un loc de dezbatere care are și o încărcătura simbolică”, se arată într-un comunicat de presă al echipei lui Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Igor Dodon a ingnorat invitația la DEZBATERI lansată de Maia Sandu: „A preluat schemele și continuă să își bată joc de economie prin contrabandă, evaziune fiscală, folosind agențiile statului ca să scoată bani în interese proprii”

De asemenea, staff-ul lui Dodon propune ca dezbaterile să fie moderate de doi analiști independenți, „unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă”.

„Suntem deschiși pentru dialog și pentru identificarea formatului final, care să mulțumească ambele staff-uri, dar în primul rând să faciliteze accesul cât mai larg al cetățenilor la dezbateri și al tuturor instituțiilor media, în mod nediscriminatoriu. Sperăm într-un răspuns pozitiv, pentru a avea cât mai curând prima dezbatere, unde oamenii să primească răspunsuri la mai multe întrebări care îi preocupă și să poată compara ofertele electorale ale candidaților”, se mai arată în comunicatul echipei lui Dodon.

De menționat că Igor Dodon a refuzat să participe la dezbaterile electorale din primul tur. De asemenea, acesta a refuzat propunerea Maiei Sandu de a participa la o dezbatere în doi, pe un teren neutru, la care s-a prezentat doar lidera PAS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md