02:25:51 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Igor Grosu îi arată un FILMULEȚ lui Igor Dodon, după ce ultimul a solicitat PG să-i deschidă dosar PENAL: „Mă bucur că am fost acolo, pentru a evita situații în care cetățenii aceluiași stat să fie umiliți și MITUIȚI de Dodon”

Actualitate 04.11.2020 12:29 Vizualizări3885 Autor: Ziarul National
VIDEO // Igor Grosu îi arată un FILMULEȚ lui Igor Dodon, după ce ultimul a solicitat PG să-i deschidă dosar PENAL: „Mă bucur că am fost acolo, pentru a evita situații în care cetățenii aceluiași stat să fie umiliți și MITUIȚI de Dodon”


Prim-vicepreședintele PAS, deputatul Igor Grosu, i-a răspuns candidatului „independent” Igor Dodon, după ce acesta a solicitat Procuraturii Generale să-i deschidă un dosar penal pentru îngrădirea accesului cetățenilor din stânga Nistrului la urnele de vot.

Igor Grosu nu regretă că și-a parcat mașina pe partea carosabilă a drumului de acces spre secția de votare din Varnița, pentru a nu admite aducerea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la secția de votare.

Citește și: VIDEO // Un deputat RUS, delegat în calitate de observator la alegerile prezidențiale, dă INDICAȚII deputaților și cetățenilor R. Moldova. Igor Grosu l-a pus la respect, iar Octavian Țîcu a solicitat CEC să-i retragă imediat acreditarea

„Am avut onoarea să apăr localnicii și legea. Dodon mincinosul își bate joc de toți oamenii - îi împarte, îi dușmănește și după aceea îi pune în situații de conflict. Mă bucur că am fost acolo pentru a evita situații în care cetățenii aceluiași stat să fie umiliți și mituiți de Dodon. Legea interzice transportarea organizata a alegătorilor, precum și coruperea prin cumpărarea votului”, a menționat acesta.

Acesta a publicat un filmuleț în care un votant din stânga Nistrului ar fi primit bani de la o persoană, după ce a arătat buletinul cu ștampila „votat”.

Citește și: VIDEO // Încă un deputat RUS și-a permis să dea INDICAȚII Poliției R. Moldova. Acesta a fost îndemnat de VETERANII războiului de pe Nistru să ia ARMATA rusă acasă

„Este obligația poliției să oprească încălcarea legii. O să-i las aici lui Dodon o probă cum sunt umiliți cetățenii noștri”, a conchis Grosu.

De menționat că Igor Dodon a cerut ieri Procuraturii Generale să deschidă dosare penale pe numele combatanților și deputaților, care nu au admis transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la cele 42 de secții de vot, deschise pe malul drept.

„Nu trebuie să-i numești pe cetățenii din Transnistria și Găgăuzia „separatiști”, așa cum face Maia Sandu și membrii partidului său. Am văzut asta cu două zile în urmă. Cu așa declarații, Maia Sandu poate să provoace conflicte, așa cum a fost la începutul anilor '90. Tot erau din ăștia... am vrut să-i numesc urât... națîși (naziști - n.r.). La ce a dus asta? Iarăși vă doriți destabilizare în R. Moldova? Cer urgent Procuraturii să ia măsuri și să deschidă dosare penale pe numele celor care au blocat cetățenii R. Moldova să voteze la prezidențiale, inclusiv deputații din Parlament (Igor Grosu n.r.), vicepreședinți de Parlament (Alexandr Slusari n.r.). Este un precedent periculos. Trebuie de deschis dosare penale, așa cum erau deschise dosare penale cu 10-15 ani în urmă, atunci când erau blocate secțiile de vot de așa-zisele organe ale Transnistriei. Atunci procuratura a deschis dosar penal. De ce acum nu este deschis dosar penal? Asta tot reprezintă îngrădirea accesului la urnele de vot”, a declarat Dodon.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md