02:50:04 27.04.2024
Stiri

DOC // Partidul „ȘOR” - pentru Moldova! Deputații Partidului „ȘOR” s-au alăturat Platformei parlamentare „Pentru Moldova”

Actualitate 04.11.2020 15:16 Vizualizări1494 Autor: Ziarul National
DOC // Partidul „ȘOR” - pentru Moldova! Deputații Partidului „ȘOR” s-au alăturat Platformei parlamentare „Pentru Moldova”


Membrii fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au avut miercuri, 4 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanții Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, lansată recent de cinci deputați neafiliați care au plecat de la „Pro Moldova, în cadrul căreia „au abordat cele mai stringente probleme cu care se confruntă R. Moldova, precum și activitatea legislativă”.

„Deputații Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova” au constatat că R. Moldova se confruntă cu o profundă criză socială și economică, fiind alimentată și de instabilitatea politică și lipsa unui consens atât între reprezentanții clasei politice, în general, cât și în interiorul Parlamentului, în particular, în vederea identificării unor soluții viabile pentru depășirea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR” .

Sursa citată menționează că discuțiile s-au axat și pe „situația din Parlament, în contextul în care activitatea organului legislativ suprem al țării este, de facto, blocată de aproximativ o lună și jumătate”.

Părțile au căzut de acord să depună eforturi conjugate pentru a relansa activitatea Legislativului cu o agendă concentrată pe soluții anticriză și proiecte sociale. De asemenea, au fost trecute în revistă inițiativele legislative ale deputaților, menite să îmbunătățească nivelul de viață al cetățenilor și care sunt așteptate de aceștia, dar sunt blocate în Parlament, arată comunicatul.

„Noi am avut această întâlnire cu scopul ca activitatea organului legislativ să fie reluată imediat, pentru ca să putem coordona proiectele de legi, care trebuie adoptate pentru rezolvarea problemelor oamenilor și pentru depășirea crizei”, a declarat într-un mesaj video, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

Toți deputații prezenți au convenit „să-și unească eforturile” pentru a eficientiza activitatea Parlamentului și a-i responsabiliza pe deputați.

La finalul întrevederii, deputații Partidului Politic „ȘOR” au semnat Convenția privind aderarea la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, care, astfel, va număra 14 deputați, fiind al doilea cel mai numeros grup parlamentar din actualul Legislativ.

Membrii Platformei parlamentare „Pentru Moldova” îndeamnă toți deputații, indiferent de apartenența la dreapta sau stânga politică, să se alăture grupului, pentru a contribui la „fortificarea eficienței activității parlamentului și la adoptarea reformelor așteptate de cetățeni”.

„Vă îndemn să oprim acest război politic. Haideți să ne reluăm imediat activitatea în Parlament. Sunt foarte multe proiecte de legi, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. Acesta e scopul principal. Sunt sigur că, lăsând la o parte ambițiile politice și isteria, noi vom reuși să le rezolvăm problemele oamenilor simpli”, a declarat în mesajul său video, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md