13:59:12 26.04.2024
Stiri

Gimnaziul dintr-un sat din Telenești, locuri de muncă pentru familia directorului: Explicații privind angajarea soțului, surorii, cumnatului și finei de cununie la școala pe care o conduce

Actualitate 03.11.2020 13:43 Vizualizări2432 Autor: Ziarul National
Gimnaziul dintr-un sat din Telenești, locuri de muncă pentru familia directorului: Explicații privind angajarea soțului, surorii, cumnatului și finei de cununie la școala pe care o conduce


Serafima Paladi riscă să fie demisă din funcția de direrctor al gimnaziului din satul Leușeni, raionul Telenești, după ce și-a angajat soțul, sora, cumnatul, dar și fina de cununie în instituția pe care o conduce.

Inspectorii Autorității Naționale de Integritate (ANI) au stabilit că Paladi și-a angajat soțul în calitate de paznic și sora în funcție de laborantă la școală încă în anul 2015. De asemenea, directoarea a semnat în 2018 un ordin de angajare în funția de operator la cazangerie a cumnatului său.

Astfel, șefa gimnaziului a încălcat prevederile legale cu privire la conflictul de interese.

Serafima Paladi a declarat că și-a angajat sora în calitate de laborantă, pentru că precedenta avea 68 de ani, iar în sat nu s-a mai găsit altă candidatură la această funcție.

„Pe 2 noiembrie 2015, când s-a început sezonul de încălzire în gimnaziu, operatorul era angajat de fostul director concomitent și ca paznic. La acel moment, fiind informat că nu poate îndeplini două funcții, printr-o cerere din propria inițiativă i-au fost întrerupte raporturile de muncă în calitate de paznic”, a explicat Paladi cum a ajuns soțul ei paznic la școală.

Directoare adăugat că fostul operator, a cărui funcție a fost preluată de cumnatul ei, venea în stare de ebrietate la lucru și a fost nevoită să-l demită.

Serafima Paladi susține că nu a avut din cine alege printre persoanele din sat pentru a ocupa funcțiile repective.

ANI a sesizat Direcția generală educație din Telenești în vederea încetării raporturilor de munca ale Serafimei Paladi și a decis s-o decadă din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

De asemenea, Paladi ar putea fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md