08:03:31 27.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // Planul SECRET al lui Igor Dodon ca să rămână la putere: Varianta de PREMIER pe care ar urma să i-o propună Maiei Sandu, în cazul în care ultima va ajunge șef al statului

Actualitate 03.11.2020 13:51 Vizualizări1986 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Planul SECRET al lui Igor Dodon ca să rămână la putere: Varianta de PREMIER pe care ar urma să i-o propună Maiei Sandu, în cazul în care ultima va ajunge șef al statului


Igor Dodon nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate, deși a făcut promisiuni publice, înainte de campania electorală prezidențială, că va dizolva actualul Parlament, susține liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Actualul președinte ar avea pregătite mai multe scenarii pentru a se menține la putere, în cazul în care va pierde în turul II fotoliul de șef al statului. Acesta ar urma să forțeze mâna Maiei Sandu ca să-l desemneze pe Andrei Năstase în calitate de premier al noii majorități parlamentare, care este acum în curs de formare în Parlament.

„Dodon ar dizolva actualul Parlament nu pentru ca R. Moldova să fie un stat unde cetățenii să trăiască mai bine. El poate accepta dizolvarea Parlamentului doar dacă să înlocuiască unii actuali parteneri din majoritatea parlamentară cu alți parteneri. Dar eu vă asigur că dânsul nu vrea dizolvarea actualului Parlament”, a spus Usatîi astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, Dodon ar avea deja pregătit un plan de acțiuni, în cazul în care va pierde alegerile în fața Maiei Sandu.

„Planul nr. 1 este ca dânsul să fie candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru. El înțelege că va fi respins și urmează combinația nr. 2, de rezervă. Îl va propune pe Andrei Năstase. Îi va spune Maiei Sandu că e partenerul dvs., v-a susținut în alegeri... Asta e capcana pe care a pregătit-o Dodon pentru Maia Sandu”, a precizat Usatîi.

Dodon și Năstase nu au comentat deocamdată aceste declarații ale lui Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md