01:14:05 27.04.2024
Stiri

Alegeri parlamentare anticipate? Maia Sandu: „Trebuie să începem curățarea clasei politice și a conducerii țării de de la Președinție”

Actualitate 02.11.2020 14:43 Vizualizări1361 Autor: Ziarul National
Alegeri parlamentare anticipate? Maia Sandu: „Trebuie să începem curățarea clasei politice și a conducerii țării de de la Președinție”


Curățarea clasei politice din R. Moldova trebuie să înceapă de la Președinție, după care „trebuie să ajungem și la Parlament”, declară lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, după ce a câștigat primul tur de scrutin și se va duela cu Igor Dodon pe 15 noiembrie pentru funcția de șef al statului.

„Despre alegerile parlamentare anticipate o să discutăm pe parcurs. Trebuie să începem curățarea clasei politice și a conducerii republicii de la Președinție și asta facem în aceste alegeri. La următorul pas, trebuie să ajungem să curățăm și Parlamentul. Trebuie să ajungem să avem un parlament care să reprezinte voința poporului”, a declarat astăzi Maia Sandu, într-o conferință de presă.

Menționăm că alegerile parlamentare anticipate au reprezentat și una dintre promisiunile electorale ale lui Igor Dodon. Totuși, un alt candidat la prezidențiale, Renato Usatîi, a dezvăluit recent că Igor Dodon ar fi pregătit un scenariu de alternativă, în cazul în care pierde Președinția în favoarea Maia Sandu.

Acesta ar urma să-și formeze o nouă majoritate în Parlament, inclusiv împreună cu deputații care au părăsit recent grupul „Pro Moldova”, care l-ar putea propulsa la funcția de premier.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md