07:29:50 27.04.2024
Stiri

Violeta Ivanov: „Cetățenii trebuie să-și aleagă procurorii, judecătorii și șefii de poliție”

Actualitate 30.10.2020 11:34 Vizualizări879 Autor: Ziarul National
Violeta Ivanov: „Cetățenii trebuie să-și aleagă procurorii, judecătorii și șefii de poliție”


Cea mai bună soluție pentru eliminarea corupției din justiție este alegerea de către cetățeni a magistraților, procurorilor și șefilor de poliție. De această părere este candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de președinte al R. Moldova, Violeta Ivanov. Aceasta consideră că astfel, pe de o parte, va fi eliminată influența politicului asupra sistemului, iar pe de altă parte, îi va responsabiliza pe cei care asigură înfăptuirea justiției.

În opinia Violetei Ivanov, până în prezent orice reformă a justiției a eșuat, deoarece, în realitate, nu a fost eliminată influența politicului și, respectiv, nu a fost asigurată independența justiției.

„De peste 20 de ani tot auzim de reforma justiției. Așa numita procuratură independentă a tot fost transmisă ba în subordinea Parlamentului, ba în a Președinției. Oricât de independentă nu ar fi, oricum toți vor să influențeze numirea procurorului general. La fel se întâmplă și în cazul judecătorilor. Cum poate fi un judecător cu adevărat independent dacă pentru a ajunge în această funcție depinde de șeful statului, iar în unele cazuri și de Parlament”, s-a întrebat Violeta Ivanov.

În acest context, ea a amintit că echipa sa propune o adevărată revoluție în vederea asigurării reale a independenței justiției. Aceasta prevede alegerea directă de către cetățeni a magistraților, procurorilor și șefilor de poliție.

Violeta Ivanov consideră că asta le va asigura magistraților mai multă independență și mână liberă să acționeze conform legii, dar și îi va responsabiliza, deoarece cariera lor va depinde în mod direct de calitatea activității și corectitudinii lor. „Sunt convinsă că această schimbare în sectorul justiției, alături de îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, va elimina fenomenul corupției în țara noastră, ceea ce ne va deschide calea spre un trai decent și prosper”, a concluzionat Violeta Ivanov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md