06:33:04 27.04.2024
Stiri

Kremlinul ar fi pregătit o mare CAPCANĂ pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova. Marea SURPRIZĂ pentru turul II

Actualitate 26.10.2020 16:57 Vizualizări4076 Autor: Ziarul National
Kremlinul ar fi pregătit o mare CAPCANĂ pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova. Marea SURPRIZĂ pentru turul II


Deși este cel mai vocal adversar al lui Igor Dodon în această campanie electorală, Renato Usatîi ar face, de fapt, jocul rușilor. Cel puțin, așa crede candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu.

Deputatul afirmă că există riscul ca în turul II să iasă Dodon și Usatîi, ceea ce reprezintă lozul câștigător pentru Federația Rusă. Totuși, marea miză a rușilor sunt alegerile parlamentare, care le-ar permite să controleze Parlamentul R. Moldova prin intermediul unei majorități formate din deputații PSRM și ai „Partidului Nostru”.

„Determinați să ne atragă definitv în sfera lor de influență, ruşii au băgat în R. Moldova un cal troian - Renato Usatîi. Omul o face pe prostul, se declară anti-Dodon, îl atacă peste tot şi a făcut la Făleşti un show de zile mari, regizat de serviciile ruse. În realitate, sunt trei mize ale participării lui Usatîi în această campanie. Miza optimală este să intre în turul II cu Igor Dodon, situație convenabilă Moscovei, indiferent de rezultat. Sarcina lui Usatîi este să rupă cât mai mult electorat de pe dreapta”, menționează Țîcu într-o postare pe Facebook.

Al doilea scenariu ar fi chiar accederea lui Renato Usatîi în turul II, în cazul în care Dodon va fi devansat.

„Usatîi a vehiculat de mai multe ori ideea că va fi în turul II cu Maia Sandu. Asta proiectează şi prin sondajele pe care le regizează. Unicii de care se teme real suntem noi, unioniştii.

Citește și: VIDEO, FOTO // Renato Usatîi și susținătorii săi au intrat la întâlnirea electorală a lui Dodon de la Fălești. Dodon a fost nevoit să PLECE din sală. „Se ascunde după BODYGUARZI. Te voi urmări în fiecare zi”

Dar miza fundamentală sunt alegerile parlamentare. Moscova a înțeles că nu va putea controla Parlamentul şi, implicit, R. Moldova doar cu PSRM. Prin urmare, Usatîi are misiunea asigurării unui parteneriat cu socialiştii pentru o majoritate prorusă fermă în Parlament. Misiunea votanților unionişti şi europeni este să nu admită acest scenariu. Niciun vot pentru Dodon și Usatîi. Să se bată pentru electoratul lor filorus şi euroasiatic”, a conchis Octavian Țîcu.

Renato Usatîi nu a comentat, deocamdată, versiunea lui Octavian Țîcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md