11:07:26 26.04.2024
Stiri

VIDEO // ÎNTÂLNIREA dintre Dodon și Plahotniuc în Grecia: Informațiile oferite de Biroul Interpol din Moldova ar fi pentru „MANIPULAREA opiniei publice”

Actualitate 16.10.2020 13:25 Vizualizări3622 Autor: Ziarul National
VIDEO // ÎNTÂLNIREA dintre Dodon și Plahotniuc în Grecia: Informațiile oferite de Biroul Interpol din Moldova ar fi pentru „MANIPULAREA opiniei publice” Unimedia


Reacția Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la investigația Ziarului NAȚIONAL care relata despre o întâlnire secretă dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc care a avut loc în Grecia, la finele lunii august curent, ar urmări „manipularea opiniei publice”.

MAI a făcut referire la informațiile oferite de Biroul central naţional Interpol din Republica Moldova, potrivit cărora fostul lider al Partidului Democrat a fost ultima dată în Grecia în anul 2016.

Candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, susține că instituția l-ar proteja, de fapt, pe Igor Dodon.

Potrivit lui Usatîi, MAI ar cunoaște că Vlad Plahotniuc nu a fost în Grecia cu pașaportul moldovenesc, „poate cu cel românesc”, iar ieșirile și intrările unei persoane din/în statele de pe teritoriul UE nu sunt contabilizate, dacă aceasta nu este anunțată în căutare prin intermediul Interpol.

CITIȚI și PROBE // Dodon s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: 30 august 2020, hotelul Pomegranate, Halkidiki

„Nu mai ascunde, domnule Dodon, combinațiile cu tovarășul Plahotniuc... Dodon spune în live-uri că nu s-a întâlnit cu „domnul Plahotniuc”. Dodon, mie îmi zici că sunt bandit, mă numești în tot felul, dar pe stăpânul tău până în ziua de astăzi și în live-uri îl numești „domnul Plahotniuc” pe un penal fugar, care a furat țara asta și continuă astăzi cu ajutorul tău să-și păstreze unele poziții”, a declarat Usatîi astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Usatîi, Biroul Interpol din Moldova a reacționat repede, pentru ca să-l „curețe și protejeze” pe Dodon.

„Ați văzut cum a reacționat repede Interpolul din Moldova, precum că nu s-a întâlnit Plahotniuc cu Dodon în Grecia, că Plahoptniuc a fost ultima dată acolo în 2016. Stimați nacealnici, care încercați să-l curățați și protejați pe Dodon, vreau să vă informez pe dvs., dar în primul rând cetățenii R. Moldova: la toți cetățenii UE, atunci când traversează frontiera, cânt intră și ies din UE, nu le poate fi scoasă frontiera (verificarea ieșirilor și intrărilor n.r.), așa cum se face la noi. Dacă Plahotniuc, ca cetățean al României, a intrat în România, Grecia, Germania sau alt stat și nu era monitorizat de Interpol, dar astăzi Plahotniuc nu este în căutare prin Interpol, atunci nu-i poate fi scoasă frontiera. Asta la noi în R. Moldova poate suna la Poliția de Frontieră Pașa Voicu, oficial sau neoficial, nu contează, să spună, de exemplu, scoateți frontiera (verificați istoricul ieșirilor și intrărilor n.r.) lui Usatîi pentru ultimii doi ani. Unde a ieșit, cu ce automobil, câți oameni erau în mașină, prin ce punct de trecere etc. În UE este absolut altă legislație. Dacă omul nu figurează într-un dosar penal și nu este monitorizat oficial de Interpol, atunci nu se poate de verificat istoricul ieșirilor. Așa că lăsați voi poveștile acestea. Poate Plahotniuc ca cetățean al Moldovei a fost în Grecia ultima dată în 2016”, a conchis Renato Usatîi.

CITIȚI și Igor Dodon amenință Ziarul NAȚIONAL cu JUDECATA, după ce am scris că s-a întâlnit cu Plahotniuc în Grecia: „Sunt aberații aruncate de oponenții electorali”

Menționăm că, în ziua în care Ziarul NAȚIONAL a publicat investigația vizavi de întâlnirea lui Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc, mass-media afiliată socialiștilor a publicat o reacție a MAI-ului care susținea că au contactat colegii din Grecia care au afirmat că oligarhul moldovean nu ar mai fi fost în acest stat din anul 2016.

Ziarul NAȚIONAL a publicat probe potrivit cărora, în timpul vizitei de la finele lunii august curent a lui Dodon pe muntele Athos, acesta s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc. Întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc a avut loc pe 30 august, la hotelul Pomegranate din Halkidiki al lui Artiom Ceaika, acolo unde familia Dodon s-a odihnit în 2018. Un avion cu Plahotniuc la bord a aterizat la Thessaloniki, Grecia, la două zile după ce Dodon a ajuns acolo. Igor Dodon a mers la hotel cu un iaht care aparține prietenului lui Plahotniuc, bulgarul Vasil Bojkov.

Igor Dodon a negat faptul că s-a întâlnit cu Plahotniuc.

„Din 2019, din luna iunie, data de 7 iunie... au fost și acele înregistrări renumite... Ultima întrevedere am avut-o cu domnul Plahotniuc pe 7 iunie 2019. Sper foarte mult că următoarea întrevedere, dacă va avea loc, poate avea loc în unul dintre penitenciarele din R. Moldova”, a declarat Igor Dodon pentru Ziarul NAȚIONAL.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md