00:19:25 27.04.2024
Stiri

Candidatul „independent” Igor Dodon, promovat de PSRM și biserici „pe gratis” în campanie: Numeroase cazuri de utilizare a resurselor administrative de către președintele aflat în concediu

Actualitate 15.10.2020 11:14 Vizualizări1616 Autor: Ziarul National
Candidatul „independent” Igor Dodon, promovat de PSRM și biserici „pe gratis” în campanie: Numeroase cazuri de utilizare a resurselor administrative de către președintele aflat în concediu


Misiunea de Observare „Promo-LEX”, care monitorizează campania electorală, a constatat un șir de nereguli admise de candidații la funcția de președinte începând cu 2 octombrie curent, cele mai multe vizându-l pe Igor Dodon.

Pavel Postică, șeful Misiunii de Observare, care a prezentat astăzi cel de-al patrulea raport în cadrul unei conferințe de presă, a atras atenția asupra neclarităților privind legalitatea susținerii candidatului independent Igor Dodon de către un partid politic, inclusiv din perspectiva raportării lacunare a finanțării campaniei electorale, dar și a implicării în campania electorală a partidelor politice care oficial nu participă în alegeri.

Reprezentantul „Promo-LEX” a remarcat faptul că majoritatea evenimentelor electorale ale lui Igor Dodon sunt organizate cu implicarea membrilor și simpatizanților PSRM. De asemenea, au fost raportate cel puțin două cazuri în care au fost implicați reprezentanți ai cultelor religioase în campania electorală a candidatului Igor Dodon.

Observatorii „Promo-LEX” au raportat cel puțin 18 cazuri de utilizare a resurselor administrative, dintre care 13 îl vizează pe Igor Dodon și câte un caz – pe Tudor Deliu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Violeta Ivanov și Maia Sandu.

De asemenea, au fost înregistrate șapte cazuri de utilizare a imaginii persoanelor oficiale străine și a imaginilor ce reprezintă instituții/simboluri de stat - câte două cazuri se referă la Maia Sandu, Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă, iar într-un caz e vizat Tudor Deliu.

Aceeași sursă a precizat că cel puțin șase cazuri pot fi calificate drept nerespectare a regulilor de sănătate publică instituite de comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică în ceea ce privește desfășurarea întrunirilor, trei cazuri vizându-l pe Igor Dodon, două pe Maia Sandu și unul pe Tudor Deliu.

Menționăm că, de la debutul campaniei electorale, candidații la funcția de șef al statului au organizat 595 de evenimente electorale, cele mai multe sau 39% au fost efectuate de Igor Dodon, 22% – de Renato Usatîi, 19% – Maia Sandu etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md