06:38:16 26.04.2024
Stiri

Andrei Năstase îi promite Maiei Sandu una dintre funcțiile CENTRALE ale statului, doar să se retragă din cursa electorală în favoarea sa: „Conform tuturor analizelor sociologice, nu poate câștiga în fața lui Igor Dodon”

Actualitate 15.10.2020 11:20 Vizualizări2027 Autor: Ziarul National
Andrei Năstase îi promite Maiei Sandu una dintre funcțiile CENTRALE ale statului, doar să se retragă din cursa electorală în favoarea sa: „Conform tuturor analizelor sociologice, nu poate câștiga în fața lui Igor Dodon”


Liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, i-a solicitat Maiei Sandu să se retragă din cursa electorală prezidențială și să-l sprijine pe el în lupta cu Igor Dodon, așa cum a procedat dânsul acum patru ani. Năstase susține că toate cercetările sociologice arată câ dânsa nu va putea să-l învingă pe Dodon. Astfel, Năstase cheamă PAS și pe Maia Sandu în Blocul „ACUM” și îi promite că o va desemna în funcția de premier după ce îl va învinge pe Igor Dodon.

„Zilele acestea s-au împlinit patru ani de la momentul în care Platforma „Demnitate și Adevăr” făcea un ultim apel public la unitate națională și responsabilitate adresat PAS și candidatului acestuia la alegerile prezidențiale din 2016, dar căruia nu i s-a dat curs.

Și atunci, ca și acum, divizarea opțiunilor proeuropene și prodemocratice făceau foarte probabilă victoria în alegerile prezidențiale a exponentului regimului oligarhic. Iar în 2016, exact în această zi, pe 15 octombrie, în chiar inima Mândreștilor natali, înconjurat de cei mai dragi oameni ai sufletului meu, de ziua Mamei mele am oferit tuturor exemplul suprem al slujirii interesului național. Timpul însă nu poate fi dat înapoi. Oamenii Moldovei au mai pierdut de atunci încă patru ani din viața lor, iar întregul regim oligarhic construit de Plahotniuc a fost preluat de Igor Dodon, exponentul intereselor Rusiei la frontiera de Est a UE, odată cu cedarea puterii”, a declarat astăzi Năstase, în cadrul unui live pe Facebook.

În acest context, Năstase a amintit de angajamentul care l-ar fi dat Maia Sandu în iunie 2019. „Având în vedere și angajamentul din iunie 2019 că Maia Sandu și PAS vor susține candidatul Platformei „DA” la Președinție, reiterăm apelul nostru către PAS și către doamna Maia Sandu. Cerem partenerilor noștri să spună oamenilor adevărul și să comunice public evaluările sociologice calitative repetate și foarte clare care, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul II. Aceste evaluări la care facem referire sunt cunoscute de toți actorii politici din R. Moldova și este corect față de oameni să le spunem adevărul. Aceleași studii sociologice, arată cu limpezime, exact ca în 2016, că singurul candidat capabil să-l învingă pe Igor Dodon este candidatul Platformei „DA”.

În aceste condiții, Platforma „DA” a decis să lanseze public „o propunere foarte serioasă, coerentă și constructivă de colaborare către PAS”.

Dacă ideea de unitate și solidaritate națională va fi acceptată de PAS și de Maia Sandu, spune Năstase, atunci lidera PAS va reveni la șefia guvernului sau chiar cea de spicher.

„Îi propunem doamnei Maia Sandu:

-Revenirea PAS în cadrul Blocului „ACUM” în vederea consolidării forțelor proeuropene, stabilirea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate.

-Îi solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon.

-În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma „DA” asumată în campania electorală din toamna anului 2016.

-Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii R. Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului.

Apelul nostru către doamna Sandu este respectuos, corect, sincer și angajant și îmi doresc să fie anume așa înțeles atât de candidatul PAS, cât și de către toți simpatizanții domniei sale.

Doamna Sandu, vă îndemn să fim sinceri și foarte corecți cu noi înșine și cu toți cei care au de gând să ne ofere încrederea și votul lor. Dumneavoastră nu ați reușit să-l învingeți pe Igor Dodon în 2016, având tot sprijinul meu și al Platformei „DA”. Cu atât mai puține sunt șansele reușitei de această dată, în condițiile în care Platforma „DA” are un candidat, unicul capabil să-l bată pe Dodon în turul doi! Astăzi, la exact patru ani de la gestul pe care l-am făcut absolut dezinteresat, cu gândul la unitatea națională, adresăm această nouă propunere partenerilor noștri și-i rugăm să ofere public răspunsul lor tuturor cetățenilor țării. Nu ne mai putem permite ca Moldova să fie condusă de Dodon încă patru ani care ne vor costa o imensitate, vă rog să dăm prin unitate o șansă reală de victorie R. Moldova și poporului nostru”, conchide Năstase.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md