04:16:39 27.04.2024
Stiri

Ministrul Educației le arată din deget autorităților din Chișinău: „Să nu practice duble standarde - pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli, iar pe de alta - să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat”

Actualitate 15.10.2020 13:38 Vizualizări1741 Autor: Ziarul National
Ministrul Educației le arată din deget autorităților din Chișinău: „Să nu practice duble standarde - pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli, iar pe de alta - să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat”


Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, susține că obligativitatea purtării măștii de către elevi pe durata orelor în municipiul Chișinău este decizia autorităților locale, care nu a fost consultată cu instituția pe care o conduce.

Totuși, ministrul remarcă faptul că, deși iau „măsuri drastice” în școli, autoritățile din Chișinău organizează evenimente cultural-distractive cu risc sporit de răspândire a noului coronavirus care pot duce la apariția unor focare de infecție în instituțiile de învățământ.

CITIȚI și Inspectoratul General al Poliției anunță că autoritățile capitalei NU au încălcat regulile organizând evenimente de Hram cu sute de participanți la un loc pe timp de pandemie

„Vreau însă să insist asupra obligației fiecăruia de a se proteja și de a-i proteja pe cei din jur. În contextul pandemiei, vreau să reamintesc importanța părinților în viața școlii: părinți infectați înseamnă o mare probabilitate de a avea copii infectați, iar asta duce la instituții de învățământ închise sau luarea deciziei neplăcute de a purta masca pe tot parcursul zilei la școală, ceea ce produce, evident, un disconfort.

De altfel, mulți părinți își manifestă nemulțumirea către minister față de obligativitatea purtării măștii pe durata orelor în municipiul Chișinău. Lor le transmit că aceasta este decizia strict a autorităților locale, care nu a fost consultată cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde: pe de-o parte să ia măsuri drastice în școli (care pot fi înțelese și care trebuie respectate), iar pe de alta, să organizeze evenimente cultural-distractive, care sunt foarte greu de monitorizat din punctul de vedere al prevenției.

E datoria mea să protejez și cadrele didactice, motiv pentru care nu doresc ca, din cauza unor evenimente publice incomplet sau insuficient pregătite și organizate, să avem focare de infecție în instituțiile de învățământ”, a scris ministrul Șarov pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md